Οικογένεια εν μέσω κρίσης.

Οικογένεια εν μέσω κρίσης.

Ελλάδα 2014,μια χώρα άμεσα πληγωμένη απο την κρίση της εποχής.
Μια κρίση που δεν έχει να κάνει μόνο στο οικονομικό κομμάτι.
Μια κρίση που εχει χτυπήσει και την ανθρώπινη πλευρά μας!
Και αυτό το διαπιστώνουμε απο την αργή αλλά σταθερή αλλοίωση του βασικότερου κυττάρου της κοινωνίας,που δεν ειναι άλλο απο την οικογένεια.
image
Όσα δεινά και αν έχει περάσει η χώρα μας τα έχει ξεπεράσει λόγω της υγειούς
κατάστασης που επικρατούσε στην οικογένεια.
Μια οικογένεια του τότε που είτε ήταν υποταγμένη στον εχθρό είτε οχι η δυναμική της ενότητας της ήταν αυτή που πάντοτε είχε τον καθοριστικό ρόλο της ελπίδας,που γινόταν πραγματικότητα,για ένα καλύτερο αύριο.
Γονείς δεμένοι με άριστη επικοινωνία,με κύρια σκέψη του ΕΜΕΙΣ και οχι του ΕΓΩ,μεγάλωσαν παιδιά κάτω απο αντίξοες συνθήκες,ισσοροπημένα ψυχικά που μετέπειτα έγιναν νοήμων ενήλικες.
Η οικογένεια διαπλάθει τις παιδικές ψυχές και προετοιμάζει τα ενεργά μέλη της κοινωνίας, τους ανθρώπους όλων των επαγγελματιών, τους κάθε είδους ηγέτες ενός τόπου.
Ο οικογενειακός θεσμός δοκιμάζεται σε μέγιστο βαθμός καθημερινά φανερά ή αθέατα απο πολλές “εκπτώσεις” και διαστρεβλώσεις αξιών!
Κάθε “λοξοδρόμηση” απο την βασική πορεία της οικογένειας οδηγεί σε αλλοιώσεις του χαρακτήρα κάθε μέλους της.
Οδηγούμαστε σε επιδερμική συμβίωση κοιτώντας τα ατομικά μας δικαιώματα και ξεχνώντας τις προσωπικές μας υποχρεώσεις.
Μια κατάσταση που υποσυνείδητα μας οδηγεί σε ανάλογη στάση στην ευρύτερη κοινωνία.
Μια κοινωνία,βασικά αποτελούμενη απο εγωκεντρικούς χαρακτήρες που αδυνατούν να αφουγκραστούν το ομαδικό καλό,τον σεβασμό προς τον πλησίον και την αγαθοεργία δίχως “ανταποδοτικά τέλη”…!
Σώζετε όμως όλη αυτή η κατασταση του “νέου μοντέλου” της οικογένειας;
ΣΩΖΕΤΕ,μόνο αν σκύψουμε στην πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι γονείς και τα παιδιά, οι παππούδες και οι γιαγιάδες.
Μόνο αν συνειδητά αξιολογήσουμε την παράκληση της πορείας μας,συνειδητά αποδεχθούμε την αλλαγή αυτή και συνειδητά όλοι μαζί οργανωθούμε να την αλλάξουμε!
Αν πάψουμε να λειτουργούμε με το ΕΓΩ και εντάξουμε καθημερινά στη ζωή μας την θυσία για το ΕΜΕΙΣ,αν μάθουμε να διορθώνουμε τον εαυτό μας και όχι να επικρίνουμε τα λάθος των άλλων..τότε….αναπόφευκτα θα διορθωθεί και το σύνολο,γιατί ήμαστε κομμάτι του συνόλου!!!
Τότε ναι! θα υπάρξει καλύτερο αύριο για όλους μας!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.