Οι αποφάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Δ. Θεσσαλονίκης

Οι αποφάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Δ. Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 09/06/2023 και ώρα 12.00, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. σε υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, κυρίως των Τεχνικών Υπηρεσιών, που διεξήχθη την Πέμπτη 01/06/2023 (υλοποίηση απόφασης Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. της 24/05/2023), συγκάλεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου για να ληφθούν αποφάσεις, όσον αφορά κρίσιμα θέματα που τους απασχολούν!
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα 9 από τα 13 μέλη του και αποφασίστηκαν σχεδόν ομόφωνα, τα εξής:
– Να γίνει κάλεσμα εργαζομένων στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Θ. τη Δευτέρα 12/06/2023 και ώρα 18:00, όπου θα δοθεί ο λόγος στον Σ.Ε.Δ.Θ., για τα εργατικά ατυχήματα και την καθυστέρηση απονομής των Μ.Α.Π., καθώς και άλλων θεμάτων που τους απασχολούν και να ενισχυθεί οποιοδήποτε αίτημα δημοτικών παρατάξεων για συζήτηση αυτών!
– Να διεξαχθεί, ξανά, την Τετάρτη 21/06/2023 και ώρα 09.00 π.μ., στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, ανοιχτή Γενική συνέλευση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων Τεχνικών Υπηρεσιών, για τη συνεχιζόμενη αδράνεια που παρατηρείται,  όσον αφορά τα πολλά εργατικά ατυχήματα και την έλλειψη μέτρων αποφυγής αυτών! Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στην έδρα της επιθεώρησης εργασίας ΚΕΠΕΚ (Μητροπόλεως)!
– Να απαιτήσουμε από τη Διοίκηση του Δ.Θ. προσλήψεις και αύξηση των αποζημιώσεων Κυριακών και Αργιών!
– Επισκευασμένα και καλοσυντηρημένα οχήματα για ασφαλή εργασία!
– Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού, που αποτελεί κύρια αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε!
– Να σταματήσουμε να πληρώνουμε με αίμα καθημερινά τις υπηρεσίες προς τον δημότη και την πόλη! Ας αναλάβει επιτέλους και η Διοίκηση του Δ.Θ. το τίμημα που της αναλογεί και να λογοδοτήσει για την αδιαφορία και την ανεπάρκειά της!

 

ΤΟ Δ.Σ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.