Οι γυναίκες απαντούν – Δράση κατά της βίας των γυναικών απο τα “Μονοπάτια και Στόχοι” , βίντεο – φωτο

Οι γυναίκες απαντούν – Δράση κατά της βίας των γυναικών απο τα “Μονοπάτια και Στόχοι” , βίντεο – φωτο

Στο στούντιο της φωτογράφου Ειρήνη Μπαϊρακτάρη ο σύλλογος “Μονοπάτια και Στόχοι” έδωσε συνάντηση με εθελόντριες για να περάσουν το δικό τους ισχυρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών. Η μακιγιέρ Εύα Παπαδοπούλου αποτύπωσε την σκληρή πραγματικότητα που αφήνουν σημάδια οι πράξεις βίας στα πρόσωπα των γυναικών και ακόμη βαθύτερα στις ψυχές τους.

Το concept της φωτογράφησης πέρασε την αισιόδοξη πλευρά, την δύναμη της ομαδικότητας.

Μια αλυσίδα απο γυναικεία χέρια βοηθούν τα θύματα να σπάσουν τα δεσμά του φόβου τους και να αποδράσουν.

Η βία κατά των γυναικών συμβαίνει σε όλο τον κόσμο σε καθημερινή βάση και σε διαφορετικά πλαίσια. Μπορεί να είναι ψυχολογική ή/και σωματική ή/και σεξουαλική.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει τη βία κατά των γυναικών ως έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των γυναικών παγκοσμίως.

Από το 1999 ορίστηκε η 25η Νοεμβρίου ως διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Την ημέρα εκείνη αναμένεται η επίσημη φωτογράφηση που θα δημοσιεύσουμε.

Η πρόεδρος του συλλόγου “Μονοπάτια και Στόχοι”  κ. Παπαδάκη Ειρήνη – Μαρία μίλησε στην κάμερα του oraiokastro24 και στην Μαρίνα Γεωργιάδου για την δράση αυτή:

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο τα backstage:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.