Οι Δήμοι να δώσουν οδηγούς και οχήματα, ζητούν Πέτσας-Παπαστεργίου

Οι Δήμοι να δώσουν οδηγούς και οχήματα, ζητούν Πέτσας-Παπαστεργίου

Δύο Επιστολές έλαβαν οι Δήμαρχοι της Χώρας την 16η Ιουλίου, μία από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, και μία από τον Αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών, αναφορικά με τον εμβολιασμό.
Και οι δύο ζητούν από τους Δήμους να διαθέσουν κατ’ ελάχιστον ένα όχημα και έναν οδηγό ο καθένας.
«Για να μπορέσει να υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα του κατ’ οίκον εμβολιασμού, ζητήθηκε από κάθε Δήμο να διαθέσει ένα τουλάχιστον όχημα και οδηγό (…) Θεωρώ ότι οφείλουμε όλοι να συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην υλοποίηση του προγράμματος, διαθέτοντας τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό (…) », αναφέρει ο Δ. Παπαστεργίου.
«Σας καλώ να συνδράμετε το σχέδιο του κατ’ οίκον εμβολιασμού αδύναμων συμπολιτών μας και να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα να διαθέσετε ένα τουλάχιστον όχημα και οδηγό», ζητά ο Στ. Πέτσας.
Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της Επιστολής Πέτσα:
« Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας μου σε δήμους της ηπειρωτικής χώρας για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, τόνισα την ανάγκη να ενώσουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε τη μάχη που δίνουμε με τον χρόνο. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ένα: Μην αναβάλλετε το ραντεβού σας για το εμβόλιο. Εμβολιαστείτε τώρα. Ακόμα και εάν δεν μπορείτε να έρθετε εσείς στο εμβολιαστικό κέντρο, θα έρθουμε εμείς σε εσάς.
Όπως γνωρίζετε, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε εμβολιασμούς με κινητές μονάδες.  Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της επιστολής του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, σας καλώ να συνδράμετε το σχέδιο του κατ’ οίκον εμβολιασμού αδύναμων συμπολιτών μας και να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα να διαθέσετε ένα τουλάχιστον όχημα και οδηγό, προκειμένου σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ. να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση – ως κρίκοι στην ίδια αλυσίδα – είναι στο χέρι μας να αυξήσουμε τον απόλυτο αριθμό των εμβολιασμών, «χτίζοντας» το απαραίτητο τείχος ανοσίας για να προφυλάξουμε τις τοπικές κοινωνίες. Εμβολιαζόμαστε, σημαίνει ζούμε! »
Ακολουθεί η Επιστολή Παπαστεργίου:

ΑΙΡΕΤΟΣ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.