Οι ενέργειες του ΠΕ.ΠΟ.Σ.Ω. για τα λατομεία στο Ωραιόκαστρο

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες του Δήμου μας  για  τις  κινήσεις  που έγιναν σχετικά  με το θέμα  των  λατομείων, σύμφωνα  με τις  αποφάσεις  του Διοικητικού Συμβουλίου του, της Έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης και της στήριξης  των Πολιτιστικών, Αθλητικών Συλλόγων και των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας.

 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δ.Σ., του δικηγόρου που προσέλαβε ο Σύλλογος και ειδικών συνεργατών, κατατέθηκε Προσφυγή κατά της αδειοδότησης των νέων λατομείων στο Συμβούλιο της Επικρατείας ( ΣτΕ) και ορίστηκε δικάσιμος μέσα στο 2019.

 

Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στην Περιφέρεοα Κ.Μ.  με παρόντα Μέλη του Δ.Σ. και εκπροσώπους άλλων Συλλόγων και πολίτες, όπου επαναλάβαμε τη αρνητική θέση των κατοίκων του Δήμου μας για τη δημιουργία άλλων λατομείων στην περιοχή μας.

 

Ετοιμάζουμε Φάκελο με στοιχεία που προσδιορίζουν τη νέα εικόνα του Δήμου μας σε σχέση με τη δεκαετία του ΄30 ή του ΄80 και του ΄90 που δημιουργήθηκε ή  ενεργοποιήθηκε η λατομική ζώνη στην περιοχή μας.

 

Ευχαριστούμε θερμά τα Μέλη του Συλλόγου μας, τα Διοικητικά Συμβούλια και τα Μέλη των Πολιτιστικών και των Αθλητικών Συλλόγων και των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας που αναφέρονται παρακάτω καθώς και μεμονωμένους συμπολίτες μας που στήριξαν ηθικά και υλικά την προετοιμασία και την κατάθεση της  Προσφυγής κατά της Αδειοδότησης λειτουργίας νέων λατομείων στο Δήμο μας.

 

  1. Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου
  2. Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων Ε.Π.Ω.Φ.
  3. Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων “Ο Ερωτόκριτος”
  4. Εκπολιτιστικός κ΄ Λαογραφικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου ΜΑΚΕΔΝΟΣ
  5. Εκπολιτιστικός Μορφωτικός και Αθλητικός Σύλλογος ΦΙΛΙΠΠΟΣ Παλαιοκάστρου Ε.Μ.Α.Σ.
  6. Εμπορικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου Ε.Σ.Ω..
  7. Ποδηλατικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου ΠΟ.ΣΥ.Ω.
  8. Μορφωτικός κ΄ Πολιτιστικός Σύλλογος  Λητής
  9. Μορφωτική Πολιτιστική  Κίνηση  Νέων Μελισσοχωρίου
  10. Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού
  11. Πολιτιστικός Σύλλογος Μονολόφου
  12. Ποντιακός Σύλλογος Πετρωτού
  13. Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου “Νέα Κοτύωρα”
  14. Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Φιλαδέλφειας “Εστία Φιλαδελφαίων”
  15. Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου
  16. Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας ”Μέγας Αλέξανδρος”
  17. Σύλλογος Γονέων κ΄ Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου – Γαλήνη
  18. Σύλλογος Γονέων κ΄ Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

 

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα Διοικητικά Συμβούλια και τα Μέλη των Συλλόγων καθώς και τους μεμονωμένους  συμπολίτες  μας  που  συντάχθηκαν  με  τη  δύσκολη  προσπάθεια  του  Συλλόγου  μας  και

ευελπιστούμε  στη  συνέχεια  αυτής  της  υποστήριξης  μέχρι  την τελική  αίσια  έκβαση  της υπόθεσης  των λατομείων  στο   Δήμο  μας.

Να  αποδείξουμε  πώς  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Από το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.