Οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

[ad_1]

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

Στην περιγραφή του τρόπου με τον οποίο έδρασαν οι εκτελεστές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προχώρησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Ασφάλειας εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας είναι πέντε υπήκοοι Αλβανίας.

Οι δύο – ηλικίας 32 και 30 ετών – είναι οι φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις – 34, 35 και 40 ετών – είναι οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι κρατούνται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, για άλλη γνωστή ποινική υπόθεση.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ. Παπαζαφείρης:

Το πρωί της 12 Οκτωβρίου, άγνωστος άνδρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 52χρονο δικηγόρο και ζήτησε συνάντηση για το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επικαλούμενος ότι πρόκειται να συζητήσουν για ποινική υπόθεση.

Την 18:45, οι δυο δράστες πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη Γ.Α.Δ.Α.

Λίγο αργότερα ένας από τους δράστες εξήλθε του γραφείου, με το πρόσχημα να φέρει από το αυτοκίνητο χρήματα για προκαταβολή και επανήλθε μετά τη πάροδο λίγων λεπτών.

Κατά την πρόοδο της συζήτησης, χωρίς να παρέχουν περισσότερα στοιχεία για το άτομο την υπεράσπιση του οποίου επιθυμούσαν να αναθέσουν στο δικηγορικό γραφείο, απροειδοποίητα, εμφάνισαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Στη συνέχεια, αφού προηγουμένως τους αφαίρεσαν τα χρήματα που είχαν επάνω τους, τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία, όπου ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον 52χρονο δικηγόρο μία φορά στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

«Αξιολογώντας, αναλύοντας και παραμετροποιώντας τα ερευνητικά μας δεδομένα, προσανατολιστήκαμε σε υπόθεση, που έχει τα χαρακτηριστικά της “κατά παραγγελία” ανθρωποκτονίας.

Καταφέραμε έτσι σταδιακά να ιχνηλατήσουμε το “εγκληματικό προφίλ” των δραστών, να διερευνήσουμε τα κίνητρά τους, να προσδιορίζουμε το ρόλο ενός εκάστου και τελικά να διαλευκάνουμε πλήρως την υπόθεση» ανέφερε.

Οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν εκβιαστικά από τον 52χρονο δικηγόρο, στοιχεία, που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές και στην οποία ο δολοφονηθείς είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός από τους κατηγορούμενους.

Ο 32χρονος Αλβανός που συνελήφθη σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα πυροβόλησε τον δικηγόρο, ενώ ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του για να κλείσει το ραντεβού. Επιπλέον είχε παραλάβει ως προκαταβολή, για τη διεκπεραίωση της «παραγγελίας» που του είχε ανατεθεί, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς δράστης είναι δραπέτης των Φυλακών Κασσάνδρας, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε παραβιάσει τακτική άδεια που είχε λάβει.

Η παρουσία του στο χώρο του δικηγορικού γραφείου πιστοποιείται και από τμήματα δακτυλικών του αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

Σε ό,τι αφορά το ποινικό παρελθόν των δραστών, προέκυψε ότι:

Ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, δεν επέστρεψε ύστερα από τακτική άδεια που του χορηγήθηκε. Κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.

Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Συνολικά, έχουν κατηγορηθεί -κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση και συμμορία, κλοπές, παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς, παραχάραξη, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς και παράβαση των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες της 29ης Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, στο οποίο διέμεναν οι δράστες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,

– πιστόλι με γεμιστήρα και (10) φυσίγγια,

– πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και (30) φυσίγγια,

– (118) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

– (3) γεμιστήρες διαφόρων όπλων,

– χειροβομβίδα,

– (2) πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κ.λπ. αντικείμενα.

Όπως προέκυψε, οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Εντός του διαμερίσματος, εντοπίστηκε 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση.

Τέλος, από την εργαστηριακή εξέταση της βολίδας, προέκυψε ότι προέρχεται από το ίδιο πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, που έλαβε χώρα την 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καλλιθέα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι ο συλληφθείς δραπέτης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματα και ομολόγησε την πράξη του.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.