«Οι επιβάτες λιποθυμούν, ο ΟΑΣΘ αργοπεθαίνει»

«Οι επιβάτες λιποθυμούν, ο ΟΑΣΘ αργοπεθαίνει»

Το πρόσφατο λιποθυμικό επεισόδιο στη γραμμή 26 του ΟΑΣΘ επανέφερε στη δημοσιότητα τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται οι συμπολίτες μας, οι οποίοι, αναγκαστικά, χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Και είναι κυρίως εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, άνεργοι.
Με τη σειρά της η κυβέρνηση της Ν.Δ., δε φαίνεται διατεθειμένη να κόψει το γόρδιο δεσμό με την αγορά και την κυκλοφορία νέων οχημάτων, αλλά αντίθετα προχωρά στην απ’ ευθείας παραχώρηση 26 επιπλέον γραμμών στα ΚΤΕΛ. Όμως, «μνημόσυνο χωρίς κόλλυβα δεν κάνεις», αν και στην προκειμένη περίπτωση, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μεταφορικά για το «θάνατο» των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Η κατάσταση στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ασφυκτιούν κάθε μέρα, μέσα σε παμπάλαια, σάπια και επικίνδυνα λεωφορεία, καθυστερούν να πάνε στις δουλειές και στις σχολές τους, πολύ περισσότερο σε κάποιο νοσοκομείο για την υγεία τους.
Δυστυχώς, το ζήτημα δε φαίνεται να απασχολεί τους αιρετούς της περιοχής μας, αφού κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει φέρει τους τελευταίους μήνες το ζήτημα προς συζήτηση, ούτε και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας το έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας σε αυτό, και παρά το γεγονός ότι συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, παρά την προσωπική επιλογή του να συμμετέχει ο ίδιος στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, το μόνο που ακούσαμε να προτείνει μέχρι στιγμής, σε δημόσια παρέμβασή του, είναι… υπομονή (!), μέχρι να δοθούν οι νέες γραμμές στα ΚΤΕΛ. Όμως την ανθρώπινη υπομονή μας την εξάντλησαν, και από την άλλη… δε διαθέτουμε.
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσ/νίκης καλεί δημόσια τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους υπόλοιπους Δημάρχους, να φέρουν ΑΜΕΣΑ το ζήτημα στα Συμβούλια με κατεύθυνση να έρθουν εδώ και τώρα νέα λεωφορεία, να σταματήσει η «παραχώρηση» του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, να αυξηθούν άμεσα τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές, να είναι ασφαλής, αξιοπρεπής και ανθρώπινη η μετακίνηση στην πόλη.
Καλούμε τον κόσμο της πόλης να συμμετέχει ακόμη πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις που έχουμε μπροστά μας! Γιατί η μετακίνηση είναι αναφαίρετο λαϊκό δικαίωμα, και δεν «παραχωρείται» σε κανέναν.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.