Οι Λύρες του Πόντου Τραγουδούν, βίντεο

Οι Λύρες του Πόντου Τραγουδούν, βίντεο

Η μυθική διαχρονία της Ποντιακής λύρας. Ένα μουσικό όργανο με αναλλοίωτη ταυτότητα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ένα όργανο που στον διάπλου της ιστορίας αγκαλιάζει, περικλείει και εκφράζει έναν πολιτισμό αιώνων.

Η ουσιώδης σχέση της λύρας του Πόντου με το τραγούδι, η αλληλεπίδρασή τους και η παράλληλη συνλειτουργία τους δημιουργεί μια διάχυση συναισθημάτων τέτοια, που κρατά στο διηνεκές ζωντανή την ιστορία των ανθρώπων στην πορεία των χρόνων…

Οι λυράρηδες του Πόντου, είναι οι ευαίσθητοι φορείς των συγκινήσεων και των συναισθηματικών μηνυμάτων των ανθρώπων. Όταν μάλιστα συμμετέχουν ως «αρχιμάστορες» και «οδηγοί» στις τραγουδιστικές παρέες, στα ξακουστά Ποντιακά Παρχάρια, τότε η εκρηκτική συγκίνηση πρωταγωνιστεί.

Στο φακό της εκπομπής παρασύρουν στην μαγευτική σχέση της λύρας με το τραγούδι, οι λυράρηδες Παναγιώτης Ασλανίδης, Κώστας Σιαμίδης και Γιώργος Πουλαντσακλής.

Δείτε όλο το επεισόδιο εδώ 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.