Οι σπουδαστές εκθέτουν τα έργα τους – στο Μουσείο Προσφύγων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

[ad_1]

Οι σπουδαστές εκθέτουν τα έργα τους - στο Μουσείο Προσφύγων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Μία εβδομάδα πλούσιας καλλιτεχνικής δημιουργίας ξεκίνησε εχθές για το δήμο Νεάπολης-Συκεών με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης των σπουδαστών των τμημάτων της Πολιτιστικής Γειτονιάς, 

τα οποία πραγματοποιήθηκαν εχθές το απόγευμα στο Μουσείο Προσφύγων.

Αυτή η ιδιαίτερη «σχολική» χρονιά έφτασε στο τέλος της και όσοι συμμετείχαν στα δημιουργικά εργαστήρια εικαστικών, που προσφέρει το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Γειτονιάς, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και να αισθανθούν περήφανοι για το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους.

Αγιογραφία, ζωγραφική, βιτρό, σκίτσο, αγγειοπλαστική για παιδιά και ενήλικες, ανακύκλωση υλικών, ντεκουπάζ, προετοιμασία για θεατρικές σχολές και θεατρικό εργαστήρι, κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων και παραγωγή υγιεινής διατροφής και φυτικών καλλυντικών ήταν οι θεματικοί κύκλοι των μαθημάτων που παρακολούθησαν οι σπουδαστές και ανέπτυξαν την καλλιτεχνική τους δράση και δημιουργία. Όταν η φαντασία συναντά τη δημιουργικότητα παράγουν ένα εξαίσιο αποτέλεσμα, άκρως καλλιτεχνικό, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους συμμετείχαν στα εργαστήρια αυτά να εξωτερικεύσουν τη καλλιτεχνική τους έκφραση και φυσικά σε όσους επιλέξουν να επισκεφτούν την έκθεση να τα θαυμάσουν.

Περισσότερα από 300 άτομα, όλων των ηλικιών, δήλωσαν συμμετοχή και παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τα τμήματα που είχαν συγκροτηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Στα εργαστήρια αυτά, προτεραιότητα δόθηκε στους άνεργους και σε δημότες ή κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Τα τμήματα που καταρτίστηκαν ήταν μέχρι 15 ατόμων προκειμένου να γίνει καλή και ποιοτική δουλειά, ενώ οι δάσκαλοι που διδάσκουν είναι εθελοντές, βάζοντας και αυτοί ένα λιθαράκι για την περαιτέρω ανάδειξη του καλλιτεχνικού χαρακτήρα της Πολιτιστικής Γειτονιάς.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου και θα λειτουργεί κάθε απόγευμα 6μ.μ. με 9μ.μ. στο Μουσείο Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά (Τομέας Τειχών Έβρου-πάρκο Ελπίδος, Συκιές).

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.