Οι Συνταξιούχοι του Δ. Ωραιοκάστρου καταδικάζουν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου

Ανακοίνωση της Σωματικής Επιτροπής Ωραιοκάστρου του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης ’’ η Ενότητα’’ για την στάση του προεδρείο αρνήθηκε να θέσει το ψήφισμα σε συζήτηση και ψηφοφορία.

 

  Η ΣΩΜΑΤΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Στις 22-2-2024, μέρα της πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας  στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή κατέθεσε ψήφισμα  στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αιτήματα, όπως αυτά αποφασίστηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  και  κατατέθηκαν στο Υπ. Β. Ελλάδος, ζητώντας τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου στα δίκαια του Αγώνα μας. Το Προεδρείο αρνήθηκε να θέσει το ψήφισμα σε συζήτηση και ψηφοφορία.

Καταδικάζουμε την αντιδημοκρατική στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, να απαγορεύσει τη συζήτηση της  πρότασης ψηφίσματος, να παρακάμψει το Σώμα με έωλες τυπικές δικαιολογίες. Πού προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας ότι πολίτες και φορείς δεν μπορούν να καταθέσουν απόψεις και ψηφίσματα;

Καταδικάζουμε και τη στάση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου  για την σιγή ιχθύος που κράτησε. Ρωτάμε, οι Συνταξιούχοι του Δήμου μας και τα αιτήματα τους, δεν εμπεριέχονται και αυτά στη λογική της υπεράσπισης και της στήριξής τους από το ανώτερω όργανο της δημοτικής αρχής;

Το ψήφισμα:

   ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’  

         Σήμερα, 22-2-2024, μέρα της πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας  στην Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της Σωματιακής Επιτροπής Ωραιοκάστρου του συνδέσμου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. μείζονος Θεσσαλονικείς , εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Διαπιστώνουμε ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σταδιακά αλλά σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και οι υπηρεσίες υγείας που παρέχει γίνονται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, τη στιγμή που πέραν όλων των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα.

Εκτιμούμε ότι τέτοια στόχευση υπηρετεί και η καθιέρωση των απογευματινών χειρουργείων, με πληρωμή από τους ασφαλισμένους.

Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας-πρόνοιας, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Διεκδικούμε να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, για να είναι η υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, που θα το αγοράζουν όσοι έχουν χρήματα και οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν περιμένοντας μήνες για  διαγνωστικές εξετάσεις ή για μια χειρουργική επέμβαση

Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα, ό,τι με τη βία μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις, ό,τι με τη δουλειά μας πληρώσαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν. Απαιτούμε τώρα να παρθούν μέτρα για τη δημόσια υγεία-πρόνοια. Μέτρα για την προστασία μας από την ακρίβεια. Εδώ και τώρα αυξήσεις στις συντάξεις.

Αγωνιζόμαστε  για:

  • Πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.
  • Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν και απρόσκοπτης νοσηλείας σε όλους.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.
  • Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία για όλο το λαό.
  • Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό σε φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, έλληνες ή μετανάστες.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη των αναγκαίων ασθενοφόρων, επίγειων, πλωτών, εναέριων.  Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Αγροτικά Ιατρεία στελεχωμένα σε όλα τα χωριά.
  • Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.
  • Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους, χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
  • Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.
  • Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την Τρίτη ηλικία.
  • Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος υγείας και να παρέχονται δωρεάν.
  • Όχι στην κατάργηση των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Συνταξιούχων. –

Η ΣΩΜΑΤΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.