Οκτώ προτάσεις για τον Πολιτισμό από τον υπ.δήμαρχο Παπακωνσταντίνου

Δελτίο τύπου: Οκτώ προτάσεις για ανάδειξη, ενίσχυση, αξιοποίηση και

προβολή του πολιτιστικού δυναμικού του Δήμου Ωραιοκάστρου παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια θεματικής εκδήλωσης με θέμα “Πολιτισμός” που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

 

Ο κ.Παπακωνσταντίνου, στην τοποθέτηση του, διαπίστωσε τη διαχρονική απουσία σχεδίου πολιτιστικής ανάπτυξης από την πλευρά της διοίκησης και ανέλυσε το πλάνο της παράταξης του για μία νέα πολιτιστική πολιτική.

 

Για εμάς πολιτισμός είναι το εμείς και η θυσία του εγώ. Το πρόγραμμα μας βασίζεται στη συμμετοχή και τη συλλογικότητα. Ως παράταξη έχουμε ένα πλάνο, ένα σχέδιο για τον συγκεκριμένο τομέα και είμαστε αποφασισμένοι να το πραγματοποιήσουμε. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κοντά σας”, είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των πολιτιστικών Συλλόγων που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

 

Πιο αναλυτικά οι οκτώ προτάσεις που παρουσιάστηκαν από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου στη διάρκεια της θεματικής για τον πολιτισμό είναι οι εξής:

 

1.Θεσμοθέτηση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτιστικών Συλλόγων με αρμοδιότητες την ετήσια οργάνωση προγράμματος εκδηλώσεων από τον Σεπτέμβριο για το επόμενο έτος, έτσι ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις, ανταγωνισμός μεταξύ των συλλόγων αλλά και της τοπικής αγοράς.

 

2.Ενίσχυση των Συλλόγων με εκχώριση σε αυτούς υλικοτεχνικής υποδομής, όπως τραπεζοκαθίσματα, μικροφωνικές, χώρους στέγασης και αποθήκευσης κ.α. Αυτή η παροχή θα βοηθήσει την αυτονομία των Συλλόγων και τη συνεργασία μεταξύ τους.

 

3.Οργάνωση ετήσιου Πολιτιστικού Φεστιβάλ με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων του Δήμου και από άλλες περιοχές ή χώρες.

 

4.Οργάνωση ετήσιου διαγωνιστικού Φεστιβάλ Τεχνών Ενηλίκων στους τομείς της Ποίησης, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής, της Ζωγραφικής, της Γλυπτικής, του Θεάτρου και του Χορού.

 

5.Οργάνωση ετήσιου διαγωνιστικού Σχολικού Φεστιβάλ Τεχνών με την ονομασία “ΛΥΚΑΙΑ” και τη συμμετοχή όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου με βράβευση (υποτροφίες, χρηματικά έπαθλα) τόσο της αριστείας, όσο και της προσπάθειας των μαθητών, των καθηγητών και των Σχολικών Μονάδων στους τομείς της Ποίησης, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής, του Στίχου, της Ζωγραφικής, της Γλυπτικής, του Θεάτρου, του Χορού και του Graffiti.

 

6.Ανάδειξη των ιστορικών μνημείων (Νεοτέρων, Βυζαντινών και Κλασικών) του δήμου Ωραιοκάστρου, όπως η παλαιά γέφυρα του ΟΣΕ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα Φυλάκια και τα Πυροβολεία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στον ορεινό όγκο, οι Εκκλησίες του Αγίου Αθανασίου στο Παλαιόκαστρο και τη Λητή, η Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στη Λητή και άλλοι ναοί, οι Αρχαιολογικές Τούμπες (Πενταλόφου, Ωραιοκάστρου, Λητής κλπ), η Ρωμαϊκή Επαυλη Παλαιοκάστρου κ.α.

 

7.Επιστημονική καταγραφή της ιστορίας του Δήμου Ωραιοκάστρου, επαναλειτουργία του Μουσείου Πολιτισμού και Παράδοσης και ψηφιοποίηση των εκθεμάτων του, εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων Βιβλιοθηκών με τη δημιουργία Ψηφιακής Βιβλιοθήκης και Κινητής Μονάδας.

 

8.Ολοκλήρωση του Πολυχώρου της Γαλήνης και του κλειστού Θεάτρου σε αυτό, αναστήλωση και ανακατασκευή του ΠΟλιτιστικού Κέντρου (παλαιού σχολείου) στη Νεοχωρούδα, κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου στο χώρο του παλαιού λατομείου Ωραιοκάστρου, κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου στο χώρο του παλαιού λατομείου Νεοχωρούδας, διεκδίκηση για άμεση καταβολή της χορηγίας του Τιτάνα για τη δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού στο Δρυμό, επισκευή και συντήρηση των παρασκηνίων και αποδυτηρίων του Ανοιχτού Θεάτρου στις Τσούκες, συντήρσηη και στατική αποκατάσταση του κλειστού Θεάτρου Μονολόφου κ.α.

 

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση ο κ.Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε με νόημα ότι “Πολιτισμός για εμάς είναι η προσβασιμότητα και η ελευθερία κίνησης παντού των Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες, οι ίσες ευκαιρίες σε όλους, ο σεβασμός στο περιβάλλον, τη φύση, τον ορεινό όγκο, την πανίδα και τα αδέσποτα, ο σεβασμός στη συμπεριφορά του Δήμου απέναντι στον πολίτη, ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία, η  και η ανάδειξη των Εκκλησιών”.

 

Στην εκδήλωση, που διήρκησε περίπου δύο ώρες και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα, παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτιστικών και θεατρικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.