Ολοήμερο σχολείο: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς του Ωραιοκάστρου

Ολοήμερο σχολείο: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς του Ωραιοκάστρου

Επιστολή έστειλε γονέας στο oraiokastro24 και αναφέρει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς στο Ωραιόκαστρο απο την μη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και τις ευθύνες που φέρουν οι διευθυντές στο σχολείο ως προς αυτό.

Διαβάστε αναλυτικά:

Παρά τις δεσμεύσεις και παροτρύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, δυστυχώς δεν λειτουργούν ακόμη τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία στο Ωραιόκαστρο. Συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου δεν λειτουργεί ολοήμερο τμήμα και εκ της διευθύνσεως του Σχολείου μας ενημέρωσαν ότι οφείλεται σε έλλειψη ειδικών δασκάλων για την απασχόληση των παιδιών.

Ως αμφότεροι εργαζόμενοι γονείς, αυτό μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα αφού αδυνατούμε να παίρνουμε το παιδί στις 13:00’ ενώ σε πιο κοντινή μας απόσταση από την κατοικία μας που είναι το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου με πολύ λιγότερα παιδιά λειτουργεί κανονικά το ολοήμερο….

Δυστυχώς, με την επιλογή φοίτησης παιδιών με το σύστημα των οδών πηγαίνουμε σε μακρινότερο σχολείο λόγω ότι δεν κοιτάνε τον πληθυσμό των παιδιών ανά οικοδομικό τετράγωνο αλλά κοιτάνε οδούς που μπορεί να μην έχουν κανένα παιδί, με αποτέλεσμα τα παιδιά σε καιρούς πανδημίας να συνωστίζονται στο 1ο Δημοτικό σε αντίθεση με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου…

Η αρμόδια Πρωτοβάθμια που απευθυνθήκαμε μας είπε ότι είναι καθαρά θέμα των Διευθυντών των Σχολείων οι οποίοι φυσικά δεν έχουν γνώση τον συνολικό αριθμό των παιδιών του Δήμου, ώστε να μοιραστούν τα παιδιά, αλλά πιθανόν τους βολεύει να κοιτούν αυστηρά τους οδούς όπως ορίζει ο νόμος παρόλο ότι δε έχουν κάποιοι δρόμοι παιδιά.

Δηλαδή, τα παιδιά μας βρίσκονται όμηρα κάποιων Διευθυντών, χωρίς υπεύθυνα μια προϊστάμενη υπηρεσία να μπορεί να λύσει προβλήματα φοίτησης μαθητών, τόσο για τον υπερπληθυσμό σε κάποια, ούτε γιατί δεν λειτουργούν τα ολοήμερα σε ορισμένα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.