Ολοκλήρωση αεροψεκασμών στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης

Ολοκλήρωση αεροψεκασμών στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς την προηγούμενη βδομάδα οι αεροψεκασμοί στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό του εντόμου Πευκοκάμπια (Thaumetopea pityocampa) που προσβάλλει πεύκα. Οι αεροψεκασμοί έγιναν σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία (359ΜΑΕΔΥ) και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αεροψεκασμοί έγιναν με το εξειδικευμένο βιολογικό σκεύασμα FORAY 48B SU, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Η διαχειριστική αυτή επέμβαση των αεροψεκασμών είναι μια επαναλαμβανόμενη ετήσια δράση του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης από το 1983. Από το 2019 λειτουργεί μόνιμο δίκτυο παρακολούθησης του είδους στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός ο έλεγχός του. Ο έλεγχος της Πευκάμπιας συμβάλλει στην καλύτερη υγεία του δάσους, αλλά και στον περιορισμό των αλλεργιών των επισκεπτών και των κατοίκων πέριξ του δάσους.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.