ΟΛΥΜΠΟΣ. Κάτω από το βουνό των θεών

ΟΛΥΜΠΟΣ. Κάτω από το βουνό των θεών

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, ξεκίνησε την καινούρια σεζόν με ημερήσια εξόρμηση στο βουνό των Θεών, τον Όλυμπο. Η συμμετοχή μεγάλη. Πενήντα μέλη και φίλους, χωρούσε το λεωφορείο και τόσοι μας εμπιστεύτηκαν την Κυριακή τους για ακόμα μία φορά. Το εγχείρημα δύσκολο γιατί ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο ξεχωριστών διαδρομών. Η πρώτη διαδρομή περιελάμβανε την συνηθισμένη κάθοδο του Ενιπέα και απευθυνόταν σε γνώστες του βουνού ενώ η δεύτερη περιελάμβανε την γνωριμία τμήματος της διαδρομής από Πριόνια μέχρι Μονή Αγ. Διονυσίου και απευθυνόταν σε όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης.

Οι τέλειες καιρικές συνθήκες, η μοναδικότητα του εθνικού δρυμού του Ολύμπου, ο ποταμός Ενιπέας με τα γαλαζοπράσινα νερά, οι ξύλινες γέφυρες, η άγρια πυκνή φύση, οι ρεματιές, οι λιμνούλες, τα ρυάκια και το μαγευτικό τοπίο μας χάρισαν μοναδικές εικόνες και μας έδωσαν πολλές όμορφες στιγμές, που άγγιξαν την τελειότητα χάρη στους:

κ.κ. Θεόδωρο Τεκιρίδη, πρόεδρο του ΕΟΣ Κατερίνης, και τους Απόστολο Τσολακίδη, Νίκο Τσερτικίδη και Γιώργο Ηλιάδη, οδηγούς της εικοσαμελούς πρώτης ομάδας που έκανε την μεγάλη κατάβαση του Ενιπέα. Οι γνώσεις, οι πληροφορίες και η βοήθεια που μάς παρείχαν, σε μια πρωτόγνωρη για πολλούς διαδρομή, ήταν τουλάχιστον συγκινητική.

κα Νασοπούλου Θέμιδα, ξεναγό εθνικών δρυμών και υγροτόπων, του Κέντρου Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Σαν ξεναγός – οδηγός της δεύτερης τριακονταμελούς ομάδας, στο πρώτο μέρος, μας έδωσε μοναδικές πληροφορίες και μας παρουσίασε επάνω στα ‘’Πριόνια’’, με τρόπο παραστατικό και διδακτικό το μεγαλείο και τις ομορφιές του Ολύμπου ενώ στο δεύτερο μέρος με την ενημέρωση της στο νέο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου προσομοιάσαμε μια εικονική ανάβαση ανά υψομετρική ζώνη, με εύληπτες πληροφορίες, εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες, πολυμεσικές εφαρμογές, από τους πρόποδες του βουνού ως τις ψηλότερες κορυφές του.

Ως σύλλογος θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα καλά σχόλια των συμμετεχόντων, ο μεγάλος όγκος πληροφοριών, που μας δόθηκαν σε συνδυασμό με την αγάπη – σεβασμό για το βουνό, που διδαχθήκαμε και τα πλατιά αποχαιρετιστήρια χαμόγελα οδηγών και συμμετεχόντων αποδεικνύουν ότι το μέλλον του ‘’βουνού των θεών’’ θα είναι καλύτερο και αιώνιο…

368EF92D-200B-4869-A127-7E7754CA04E2

Για το Σύλλογο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Τσακίρης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.