Οριστικό: Η οδός Λαγκαδά θα μετονομαστεί σε λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη – Δηλώσεις δημάρχων

Οριστικό: Η οδός Λαγκαδά θα μετονομαστεί σε λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη με την ολοκλήρωση της μετονομασίας της οδού.

Το πράσινο φως έδωσαν οι τέσσερεις δημάρχοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου – Μελά για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε σχετικά Με Μίκη στο jukebox Ζέρβα η συνάντηση δημάρχων για μετονομασία της οδού Λαγκαδά

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Σίμος Δανιηλίδης, ο Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες έτσι ώστε η σημερινή οδός Λαγκαδά που ενώνει και τους 4 Δήμους να μετονομαστεί σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, έτσι ώστε να τιμηθεί ο παγκόσμιος και οικουμενικός μουσικοσυνθέτης.

 

Στα διαδικαστικά η πρόταση θα περάσει πρώτα από τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων απ’ όπου διέρχεται η Λαγκαδά, δηλαδή τη 2η Κοινότητα Θεσσαλονίκης, της Νεάπολης, της Πολίχνης, της Σταυρούπολης και των Αμπελοκήπων και στη συνέχεια θα κατατεθεί το αίτημα στην αρμόδια επιτροπή της αποκεντρωμένης για έγκριση της απόφασης, με τελικό αποδέκτη τα δημοτικά συμβούλια των τεσσάρων δήμων για να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν ακόμη να πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι «είναι κοινή θέληση και βούληση να τιμηθεί ο μέγιστος Έλληνας που σήμερα αποχαιρετά η χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα η λογική ήταν να δοθεί το όνομα του Μίκη σε έναν μεγάλο δρόμο, αντάξιο της φήμης του και της δύναμης που έδωσε στη χώρα σε δύσκολους καιρούς».

Ο Λάζαρος Κυριζογλου τόνισε ότι είναι κοινή η βούληση των συναδέλφων να προτείνουν τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά και εξήγησε την διαδικασία που προβλέπεται δια του νόμου.

Ο Σίμος Δανιηλίδης επισήμανε ότι οι δήμαρχοι που εκπροσωπούν τις εργατικές, λαϊκές συνοικίες της δυτικής Θεσσαλονίκης με τον δήμο Θεσσαλονίκης που είχε την πρωτοβουλία, συμφώνησαν να αποδώσουν τις τιμές που αξίζει ο μεγάλος Μίκης, των αγώνων, της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της τέχνης.

voria.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.