Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση -Φωτο βίντεο

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση -Φωτο βίντεο

Στη μία μετά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης ανέφερε πως ο τομέας με τον οποίο θα ασχοληθεί είναι: «Η οικονομική διπλωματία και Εξωστρέφεια, που πρακτικά είναι οι οικονομικές διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της χώρας, καθώς επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματική κοινότητα στην εξωστρέφειά τους, στις αγορές του εξωτερικού και να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις στη χώρα μας».

Πρόσθεσε πως: «Θα συνεχίσω να δουλεύω με την γείτονα χώρα την θετική ατζέντα, την ίδια στιγμή που παράλληλα με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, χειριζόμαστε τα πιο ευαίσθητα θέματα στη σχέση μας με τους Τούρκους».

«Θα είμαστε και σε ένα άλλο πολύ υψηλό θώκο και μάλιστα με πολύ μεγάλες προκλήσεις την επόμενη τετραετία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης», τόνισε κατά την είσοδό του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας.

Λακωνικός ήταν ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Σκληρή δουλειά, λίγα λόγια, σεμνότητα, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Καλή σας μέρα», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Τα στοιχήματα πολλά. Καθημερινά οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να εξοπλίζονται. Η χώρα θα παραμείνει ισχυρή πρωταγωνίστρια. Όλο αυτό που χτίσαμε, θα συνεχίσουμε γιατί είναι το απόλυτο στοίχημά μας, το εθνικό μας καθήκον απέναντι στους Έλληνες και να είναι και να νιώθουν ασφαλείς».

«Νέα πρόκληση. Ένα αντικείμενο το οποίο μου αρέσει. Έχω σχέση με την ύπαιθρο. Προέρχομαι από περιφέρεια. Γνωρίζουμε τα προβλήματα τα οποία είναι πάρα πολλά. Οι προκλήσεις είναι περισσότερες, όμως η ομάδα είναι εξαιρετική και ο πρωθυπουργός μας έχει δώσει σαφείς κατευθύνσεις. Θα τα πούμε αναλυτικά τις προγραμματικές», είπε ο κ. Αυγενάκης που αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου δήλωσε μεταξύ άλλων, πως: «Είναι μια κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να δουλέψει σκληρά ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Ήδη έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση και στον τομέα των επενδύσεων και της ανάπτυξης και συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η Μαρία Κεφαλά, μία από τους υφυπουργούς οι οποίοι θα απαρτίζουν το προσωπικό του νεοσύστατου Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικογένειας ανέφερε: «Τιμή από τους Γιαννιώτες συμπολίτες μου, εμπιστοσύνη από τον Πρωθυπουργό. Είναι ώρα σκληρής δουλειάς, ευθύνης. Όλα καλά. Καλή επιτυχία σε όλους» και πρόσθεσε ότι «είναι ένα ωραίο χαρτοφυλάκιο. Ήμουν στην αρμόδια επιτροπή στην προηγούμενη θητεία. Είναι ένα αντικείμενο που αγαπώ. Είμαι παιδίατρος. Δημογραφικό, μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε πολλή δουλειά με την υπουργό της Σοφία Ζαχαράκη. Όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και των συμπολιτών μας».

«Είναι παλιά λημέρια . Έχει πολύ ενδιαφέρον για μένα και λίγο συγκινητικό θα έλεγα και περιμένω με πολύ χαρά να δω γνώριμα πρόσωπα», δήλωσε με συγκίνηση ο κ. Θεοχάρης, ΥφυπουργόςΕθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Με καταγωγή από τον ακριτικό Έβρο, μια περιοχή με αγροτική κατά βάση στην οικονομία της, ο κ. Κελέτσης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε πως «κατά συνέπεια η ευθύνη είναι πιο μεγάλη».

ΟΥπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης εξήγησε πως: «Προέρχομαι από υπουργείο με προκλήσεις. Πιστεύω θα κάνουμε καλή δουλειά».

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Υφυπουργός Υγείας εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Βλέπετε νέες υποχρεώσεις. Τα πράγματα δεν είναι απλά, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει και γρήγορα», είπε.

Ο κ. Κυρανάκης που ανέλαβε Υφυπουργός στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε αγκαλιά με την κορούλα του πως: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και είναι ψηλά ο πήχης στο Υπουργείο που μας στέλνει μαζί με τον Δημήτρη Παπαστεργίου. Διότι οι προκάτοχοί μας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, έχουν αφήσει έργο το οποίο πρέπει να συνεχιστεί με όλη μας την δύναμη».

Πρόσθεσε: «Είναι αρκετοί νέοι, αρκετά τα νέα παιδιά και οι νέες γυναίκες που είναι στο σχήμα και αυτό νομίζω δείχνει την εμπιστοσύνη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νεότερους και στη δυνατότητα της νέας γενιάς. Η νέα γενιά πλέον δεν είναι διακοσμητική. Είναι εδώ για να κάνει δουλειά και να αποδείξει την αξία της».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Μεγάλη τιμή μου έκανε Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα συνεχίσουμε την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού και βεβαίως να συνεχίσουμε την ανάπτυξη η οποία έχει έρθει στη χώρα και πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας να αναπτύσσεται και τα υπόλοιπα χρόνια, αν θέλουμε να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Φυσικά είναι ένα νέο χαρτοφυλάκιο, μία νέα πρόκληση, αλλά η ομάδα είναι ισχυρή. Ο προπονητής είναι ο καλύτερος που υπάρχει. Θα πάμε πάρα πολύ καλά».

«Μια ευχάριστη στιγμή. Καλή επιτυχία Να ευχηθώ σε όλους να πάνε όλα πολύ καλά. Σε αυτά που δεσμευτήκαμε προχωράμε γρήγορα από εκεί που αφήσαμε τη δουλειά μας», τόνισε με τη σειρά του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Θα τα καταφέρουμε όπως τα καταφέραμε και πριν από τέσσερα χρόνια. Είχα σχέση με τα σώματα ασφαλείας. Βέβαια διαφορετικά είναι να έχεις σχέση με τα σώματα ασφαλείας και άλλο είναι να πηγαίνεις σε ένα υπουργείο, το οποίο οφείλεις να δημιουργήσεις πολιτικές τέτοιες που θα κάνουν τον Έλληνα πολίτη να αισθάνεται κάθε μέρα όλο και πιο ασφαλής», ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος να πούμε ότι είναι Υφυπουργός πλέον στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Νιώθουμε υπέροχα και νιώθουμε μια τεράστια ευθύνη, μια τεράστια ευθύνη. Και θα ήθελα η ευκαιρία αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη που με επέλεξε, που τιμάει τη Δωδεκάνησο, τιμάει τη νησιωτική Ελλάδα και με έβαλε στη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να παλέψω και να αγωνιστώ για τα νησιά μας», ισχυρίστηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς.

«Το μεταναστευτικό ήταν πάντοτε στην επικαιρότητα ακόμα περισσότερο. Σήμερα έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας», τόνισε ο Δημήτρης Καιρίδης που αναλαμβάνει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Θέλω πραγματικά δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του σε ένα δύσκολο αντικείμενο. Καινούργιες προκλήσεις, παγκόσμιες προκλήσεις, καινούργια προβλήματα, πολλή δουλειά, πολλή εγρήγορση. Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας αλλά και ανθρωπιστικό ζήτημα για την πατρίδα μας», είπε με τη σειρά της η Υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Είναι μεγάλες οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε απέναντι στον ελληνικό λαό. Θα δουλέψουμε σκληρά για να ανταποκριθούμε στην εντολή του. Και βέβαια δικός μου στόχος είναι η ενίσχυση της παρουσίας της ελληνικής ναυτιλίας και στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα» και «έχω την τιμή να επιστρέφω σε έναν χώρο τον οποίο τον ξέρω από το παρελθόν».

Η Σοφία Ζαχαράκη που αναλαμβάνει το νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δήλωσε ότι: «Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα μαζί με την υφυπουργό θα προσπαθήσουμε πρώτα από όλα να οργανώσουμε πολύ καλά αυτό το νέο υπουργείο. Ξέρετε ότι αυτό θα είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, διοικητικό εγχείρημα. Με τη γνώση που έχουμε και από το δημόσιο θα προσπαθήσουμε να το βάλουμε σε σειρά. Κυρίως όμως να είμαστε ουσιαστικές και ουσιαστικοί στη χάραξη πολιτικών που θα αφορούν κάθε πολίτη, χωρίς κανένα περιορισμό και διάκριση».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός στο Παιδείας, τόνισε«Μεγάλη ευθύνη. Πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη. Μεγάλες οι αγωνίες, μεγάλες οι ανάγκες των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Μεγάλη ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια. Τα σχολεία μας, να είναι ικανοποιημένα τα παιδιά, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, το μέλλον της χώρας μας».

Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης

Το μεσημέρι της Δευτέρας (26 Ιουνίου) ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τη νέα κυβέρνηση που σχημάτισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

(Πατώντας πάνω στα ονόματα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βιογραφικά της νέας κυβέρνησης).

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης

Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης

Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης

Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υφυπουργός: Νίκος Χαρδαλιάς

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως

Αναπληρωτής Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος

Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης: Στάθης Κωνσταντινίδης

Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Οικονόμου

Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή

Υφυπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη

Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός: Χριστίνα Αλεξοπούλου

Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός: Κώστας Σκρέκας

Υφυπουργός: Μάξιμος Σενετάκης

Υφυπουργός: Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υφυπουργός: Βασίλης Σπανάκης

Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Νότης Μηταράκης

Υφυπουργός: Κώστας Κατσαφάδος

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη

Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπουργός: Δημήτρης Καιρίδης

Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός: Μαρία Κεφάλα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης

Υφυπουργός: Σταύρος Κελέτσης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υφυπουργός: Γιάννης Παππάς

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος

Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

Υπουργός Επικρατείας: Σταύρος Παπασταύρου

Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού: Γιάννης Μπρατάκος

Υφυπουργός παρά τω ΠρωθυπουργώΘανάσης Κοντογεώργης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.