“Οταν οι Έλληνες ήταν μετανάστες”

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της κίνησης με το όνομα ενεργοί πολίτες Διαβατών Μαγνησίας. Η κίνηση των πολιτών αυτών σκοπό εχει την κατανόηση του μεταναστευτικού προβλήματος και την ενημέρωση ώστε να μην υπάρχει ίχνος ξενοφοβίας και ρατσισμού απο τους Έλληνες προς αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρωπους που αναζητούν ενα καλύτερο αύριο.
Παρουσίασαν οπτικοακουστικό υλικό με τους Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν,για την κραυγή αγωνίας που έβγαζαν,για το περιβόητο “βρωμοέλληνες”….
Η εκπρόσωπος της κίνησης κ.Ελένη Μπατζελή δήλωσε:

Μίλησαν οι εθελοντές των κινημάτων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ για την δράση τους στην Ειδομένη και προσπάθησαν να δώσουν με λόγια την κατάσταση εκει,αλλά τα λόγια τους τα θεώρησαν φτωχά μπροστά στον πόνο και τον φόβο αυτών των ανθρώπων. “Είναι άνθρωποι σαν και εμάς,θέλουν να σε κοιτούν στα μάτια και να σου λένε ευχαριστώ” είπαν χαρακτηριστικά οι εθελοντές. Οι κάτοικοι της Ειδομένης εκμυστηρεύτηκαν στους εθελοντές οτι τα δυο τελευταια χρονια τους συντηρούν οικονομικά οι πρόσφυγες. Όλη η διαχείριση συντονισμού των προσφύγων γίνεται απο τους εθελοντές και την ποιότητα των προσφύγων διοτι το κράτος πέραν των καταλυμάτων δεν βοήθησε και δεν βοηθάει πουθενά στην Ειδομένη. Το προσφυγικό είναι ενα τεράστιο πρόβλημα που επιβάλετε να κοιταχτεί με το μάτι της αλληλεγγύης.
Η ομάδα εθελοντών κάλεσε όλους να βρεθούν μαζι τους στην Ειδομένη για να δουν και να μάθουν πως ειναι η κατάσταση εκει και οτι η τοπική κοινωνία πρεπει να γνωριστεί και να συνεργαστεί με τις εθελοντικές ομάδες.
Τόνισαν οτι ειναι πρόσφυγες και οχι μετανάστες και λαθρομετανάστες και οτι αυτή η “παρεξήγηση” οφείλετε στα κανάλια.
image
image

vendo

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τη λεει η βλαμμενη ειναι τρελη δεν παει καλα τα εχει χασει οτι θελει ας τους παρει στο σπιτια τους και αυτη που μιλησε να τους παρει στο σπιτι της να τους ταιζει να τους βρει δουλεια και να της το παρει το σπιτι της

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.