Οταν ο Ρόσι συνάντησε τον Μαραντόνα

Οταν ο Ρόσι συνάντησε τον Μαραντόνα

Γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1956 και «έφυγε» χθες. Πρόωρα… Ο Πάολο Ρόσι το 1980 κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε στημένο ματς (Περούτζια – Αβελίνο 2-2 σημειώνοντας και τα δύο γκολ) και τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό. Ο ίδιος υποστήριξε την αθωότητά του, η ποινή μετριάστηκε μετά από επέμβαση και του εκλέκτορα Εντζο Μπέαρζοτ στα δύο χρόνια, έληξε στις 29 Απριλίου του 1982 και τον προσκάλεσε άμεσα στη «σκουάντρα ατζούρα».
Στο Μουντιάλ του 1982 (όπου τα πάμε στοίχημα προγνωστικά διαψεύστηκαν οικτρά) ο Ρόσι άργησε να πάρει μπροστά αλλά «χτύπησε» στα πιο κρίσιμα ματς. Πέτυχε χατ τρικ στο 3-2 επί της Βραζιλίας, εξασφαλίζοντας την πρόκριση των Ιταλών στα ημιτελικά, εκεί όπου με άλλα δύο γκολ έβγαλε εκτός μάχης την Πολωνία (2-0) και στον τελικό άνοιξε το δρόμο για το μεγάλο θρίαμβο και το 3-1 επί της Δυτικής Γερμανίας. Το κατόρθωμά του αυτό τον ανέδειξε κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Ευρώπης για το 1982.
Το πλέον κομβικό ματς όμως, ίσως το κορυφαίο του Ρόσι στην καριέρα του ήταν ενάντια στον έτερο πρόωρα, και πρόσφατα, αδικοχαμένο. Τον Ντιέγο Μαραντόνα.
Τότε η β’ φάση του Μουντιάλ διεξαγόταν σε ομίλους των τριών, οι Ιταλοί είχαν προκριθεί οριακά από την πρώτη αλλά, προς γενική κατάπληξη, νίκησαν την Αργεντινή στο πρώτο ματς με 2-1 με Ταρντέλι και Καμπρίνι, μείωσε στο τέλος ο Πασαρέλα.
Η Αργεντινή έχασε στο επόμενο από την εξαιρετική, τότε, Βραζιλία (3-1), ματς απ’ όπου αποβλήθηκε στο 85’ ο Μαραντόνα για σκληρό φάουλ επάνω στον Μπατίστα. Η πρωτιά θα κρινόταν ανάμεσα σε Βραζιλία και Ιταλία, κανείς μα κανείς δεν έδινε τύχη στους «ατζούρι» αφού στη «σελεσάο» αρκούσε ακόμα και η ισοπαλία.
Φευ…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.