Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Ωραιόκαστρο – Με ποιους συναντήθηκε και τι συζήτησε

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Ωραιόκαστρο – Με ποιους συναντήθηκε και τι συζήτησε

Το μεγαλόπνοο αναπτυξιακό σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής «Αλώνια» μέσω ΣΔΙΤ, που θα αναβαθμίσει, θα βελτιώσει και θα εκσυγχρονίσει το Δήμο Ωραιοκάστρου αρχίζει να τίθεται σε τροχιά υλοποίησης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε σήμερα το Ωραιόκαστρο και συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο, Παντελή Τσακίρη.

Τον υπουργό συνόδευε ο πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) Α.Ε., Γιώργος Παπαδημητρίου.

Ο πρόεδρος της ΜΟΔ Α.Ε. άνοιξε τη συζήτηση, ανακοινώνοντας πως το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιχορήγησε την εταιρεία με 2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτεί μελέτες ωρίμανσης έργων ΟΤΑ, ώστε να εκπονούνται φάκελοι για την προώθηση υλοποίησης μεγάλων έργων.

«Σας ανακοινώνω κ. Τσακίρη», είπε ο κ. Παπαδημητρίου απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, «πως ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι ο πρώτος δήμος σε όλη τη χώρα για τον οποίο θα εκπονήσουμε μελέτη. Η ανάπλαση της περιοχής ”Αλώνια” θα είναι η πρώτη μελέτη που θα κάνει η ΜΟΔ. Υπάρχει ήδη μελετητής, ο οποίος έχει βοηθήσει προκαταρκτικά και υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης, οπότε ξεκινάμε αμέσως τις ενέργειες για την ανάθεση των μελετών και την προώθηση του έργου».

Στο σημείο αυτό το λόγο έλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο Ωραιόκαστρο τον Ιανουάριο του 2020 μετά από πρόσκληση του κ. Τσακίρη αποδίδει καρπούς.

«Η υπόσχεση που σας είχα δώσει τότε κύριε δήμαρχε υλοποιείται. Βάλαμε πρώτα στη λίστα για την προώθηση έργων ανάπτυξης το Δήμο Ωραιοκάστρου. Υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, αλλά τώρα προχωράμε με μεγάλη ταχύτητα για να κάνουμε τις μελέτες και να προχωρήσουμε με στόχο την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που θα αλλάξει όλη την περιοχή και θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών του Ωραιοκάστρου», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αποτελεί τιμή που έρχεστε στο Δήμο μας για δεύτερη φορά κύριε υπουργέ», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στον κ. Γεωργιάδη και υπογράμμισε πως «το έργο της ανάπλασης στην περιοχή ”Αλώνια” είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς, μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν εκεί νέο Δημαρχείο, χώροι αναψυχής και χώροι εμπορικής δραστηριότητας. Φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε την περιοχή ”Αλώνια” σε σημείο αναφοράς για όλο το Δήμο Ωραιοκάστρου. Η συνεργασία μας είναι ότι καλύτερο, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το μεγάλο έργο που θα φέρει ανάπτυξη και θα αναβαθμίσει το Ωραιόκαστρο. Είμαστε ευγνώμονες που αγκαλιάζετε αυτή την προσπάθεια και πιστεύουμε θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι βουλευτές ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Θεόδωρος Καράογλου, καθώς επίσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αυτοδιοικητικός με τη μεγαλύτερη θητεία στο Δήμο Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας».

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συνόδευσε τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της εμβληματικής βιομηχανίας ΕΛΒΟ, που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ωραιοκάστρου και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.