Ο αρχηγός της Ρωσικής μαφίας πίσω από την αιματηρή συμπλοκή στην Πυλαία!

Ο αρχηγός της Ρωσικής μαφίας πίσω από την αιματηρή συμπλοκή στην Πυλαία

Ο περιβόητος 57χρονος κακοποιός με το ψευδώνυμο «το Λίπος», προκάλεσε τη χθεσινή επεισοδιακή επιχείρηση των αστυνομικών στην περιοχή της Πυλαίας, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αστυνομικής ταινίας με ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίες και συλλήψεις…

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον Γεωργιανό, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους αρχηγούς της ρωσικής μαφίας. Μέχρι στιγμής από την αστυνομία δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα από τις γαλλικές διωκτικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές που τελέστηκαν από το 2016 έως σήμερα.

Ο 57χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 14 χρόνια κάθειρξη για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ωστόσο εδώ και λίγους μήνες είναι ελεύθερος με όρους, κάνοντας χρήση των πρόσφατων ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Είχε συλληφθεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2012 στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπου διέμενε με ψεύτικα στοιχεία. Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, που είχαν ζητηθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα πάντα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.α. σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι ελληνικές αρχές λίγους μήνες αργότερα είχαν αρνηθεί την έκδοση του 57χρονου σε Ισπανία και Γεωργία ενώ το 2010 Ισπανοί αστυνομικοί είχαν κατηγορήσει Έλληνες συναδέλφους τους ότι είχαν εισπράξει 800.000 ευρώ προκειμένου να αφήσουν τον 57χρονο να διαφύγει από το ξενοδχείο Μακεδονίας Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

αστυνομια

πηγή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.