Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο νέος υπουργός Μεταφορών μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο νέος υπουργός Μεταφορών μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή

Υπουργός Μεταφορών αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στη θέση του Κώστα Καραμανλή που παραιτήθηκε  μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε οτι θα υπάρξει ανεξάρτητη επιτροπή για να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.

Η απόφαση για την αντικατάσταση Καραμανλή από τον Γ. Γερπαετρίτη ελήφθη μετά από σχετική σύσκεψη του πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης  είναι Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου και πολιτικός, που υπηρετεί ως Υπουργός Επικρατείας από τον Ιούλιο του 2019, στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι Βουλευτής Επικρατείας στην Βουλή των Ελλήνων από τον Ιούλιο του 2019. Είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτική δραστηριότητα

Στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης. Παλαιότερα είχε διατελέσει σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθώς και νομικός σύμβουλος θυγατρικών εταιρειών στον όμιλο ΟΤΕ, ενώ το 2005 είχε οριστεί Μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ.

Τον Φεβρουάριο του 2016, τοποθετήθηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη στο επταμελές συμβουλευτικό σώμα παρακολούθησης της πορείας σύνταξης του προγράμματος του κόμματος. Αργότερα, τον Οκτώβριο του 2017, έγινε μέλος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”. Την ίδια περίοδο, ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως επικεφαλής της ομάδας συμβούλων του κόμματος, αποκτώντας έτσι έναν αναβαθμισμένο ρόλο στη Νέα Δημοκρατία.

Στις εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υπουργός Επικρατείας στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχει επικριθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης για δήλωσή του σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως αλλοιώθηκε το περιεχόμενο της δήλωσης του.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.