Ο δάσκαλος Πεπ εναντίον του μαθητή Μικέλ

Ο δάσκαλος Πεπ εναντίον του μαθητή Μικέλ

Ακρως ενδιαφέρον το σημερινό πρόγραμμα, ποδοσφαιρικά, απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ευρώπη. Ακόμη και στα.. καθ’ ημάς όπου ο Αρης παίζει (στα Ιωάννινα) με τον Απόλλωνα που, αν τυχόν τον νικήσει, θα μετρά 2/2 νίκες σε ξεκίνημα Α’ Εθνικής για πρώτη φορά από το… 1970.

Φυσικά δεσπόζει στο Νησί το πρόγραμμα του στοίχημα προγνωστικά: Εβερτον – Λίβερπουλ το μεσημέρι και… Γκουαρδιόλα εναντίον Αρτέτα το απόγευμα, ήτοι ο δάσκαλος κι ο μαθητής. Οταν αποχωρούσε από την ασφάλεια του ρόλου του βοηθού του Πεπ Γκουαρδιόλα, ώστε να αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να επαναφέρει την Αρσεναλ σε ανταγωνιστικό επίπεδο ως πρώτος προπονητής, ο Μικέλ Αρτέτα γνώριζε ότι ο δρόμος κάθε άλλο παρά στρωμένος με… ροδοπέταλα θα ήταν. Αυτό φρόντισε να του το υπενθυμίσει ο ίδιος ο μέντοράς του, όταν στις 17 Ιουνίου, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τους Λονδρέζους (3-0). Ωστόσο λίγο καιρό μετά, στον ημιτελικό Κυπέλλου τις 18ης Ιουλίου στο «Γουέμπλεϊ», η Αρσεναλ νίκησε με 2- και ο μαθητής ύψωσε ανάστημα στον δάσκαλο ενώ η Σίτι μετρούσε ως τότε επτά σερί νίκες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης επί των «gunners». Στα, δε, της παράδοσης, και οι δύο τελευταίες νίκες της Αρσεναλ επί των «citizens» ήταν για το FA Cup, στο πρωτάθλημα έχει από το 2015 να τη νικήσει, έκτοτε 0-2-7 και στις δύο έδρες.

Στη Γαλλία, παρουσία ως και 1.000 θεατών διεξάγεται το Μαρσέιγ – Μπορντό στο «Βελοντρόμ». Οι Μασσαλοί… σέρνονται ερχόμενοι από τρεις σερί ισοπαλίες (1-1 στη Λιόν στο τελευταίο παίζοντας με δέκα από το 19’, όμως), ακολουθεί το… Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (έρχονται ψαγμένα προγνωστικά Champions League) ενώ λείπει ο τιμωρημένος σταρ Παγέτ. Η Μπορντό πήρε τον Χατέμ Μπεν Αρφά που είναι διαθέσιμος για απόψε κι έχει 12 χρόνια να νικήσει στη Μασσαλία! Από την εποχή που είχε μπροστά Τζιμπρίλ Σισέ, Μαμαντού Νιανγκ και Σαμίρ Νασρί. Εκτοτε, 5-7-0.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.