Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τις μονάδες covid19 και τα λεωφορεία στη πόλη

Ζέρβας: Καλυμμένες σε ποσοστό 28% οι μονάδες Covid19  της Θεσσαλονίκης-Μέχρι τέλος Νοεμβρίου άλλα 100 λεωφορεία στους δρόμους της πόλης

 

«Όταν οι αριθμοί που δόθηκαν τις τελευταίες μέρες είναι ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη είναι τα 28 έτη, και περίπου ο 1 στους 2 που έχουν προσβληθεί είναι μέχρι 29 ετών, σημαίνει ότι αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό τους νέους» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, σχετικά με την εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού στην πόλη, που πλέον έχει περάσει στο πορτοκαλί επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.

«Τώρα φτάνουμε σε ένα σημείο που τα πράγματα βρίσκονται στο πορτοκαλί, είναι ανησυχητικά», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας προσθέτοντας ότι : «Προφανώς πρέπει να υπάρχουν πάλι και οι παρεμβάσεις, είτε είναι από την κεντρική Κυβέρνηση, είτε είναι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε όποιο βαθμό μπορούμε να δράσουμε εμείς, αλλά προφανώς το μεγαλύτερο μερίδιο πάει στην προσωπική, στην ατομική ευθύνη».

«Πλέον ξέρετε, η διάγνωση έγινε και χθες, γύρισε ένας μεγάλος αριθμός των φοιτητών, όχι βέβαια όλοι, γύρω στους 20 με 25 χιλιάδες φοιτητές, λίγο με την ανεμελιά τους, λίγο με την φρεσκάδα τους, λίγο με το ότι εμένα δε με αφορά, όταν είσαι νέος, και προφανώς σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν κινδυνεύει ο νέος, κινδυνεύουν όσοι είναι δίπλα του. Πρέπει να υπάρχει η ίδια προσοχή από όλους».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε αναφορικά με την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ανοιχτούς χώρους της πόλης, όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού, ότι γίνονται έλεγχοι και στον χώρο του πανεπιστημίου και της Αρχαίας Αγοράς, ενώ τόνισε ότι ακόμη και σε κοινόχρηστους χώρους όπου μαζεύεται κόσμος, θα πρέπει και εκεί να φοράνε μάσκες.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα με τον συγχρωτισμό στις αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι αναμένει ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχουν μπει τουλάχιστον άλλα 100 λεωφορεία.

Όσον αφορά την εικόνα από τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε : «Αυτήν την στιγμή η εικόνα είναι αρκετά καλή, – είναι καλυμμένες οι μονάδες Covid κατά 28%». Επισήμανε ότι υπάρχει επάρκεια όμως πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση καθώς τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν..

ΗΧΗΤΙΚΟ :

https://www.youtube.com/watch?v=LOVuMScKay8

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.