Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τοποθετείται για τον ΟΑΣΘ,για την οπαδική βία και την καθαριότητα της πόλης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τοποθετείται για τον ΟΑΣΘ,για την οπαδική βία και την καθαριότητα της πόλης

Στην τοποθέτηση μου στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τοποθετείται μεταξύ άλλων στα ακόλουθα θέματα:

Οπαδική βία: Καταδικάζω τα φαινόμενα της οπαδικής βίας και εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του θανόντος. Απευθύνομαι στην υγιή πλειοψηφία των φιλάθλων και οπαδών της πόλης μας και τους καλώ να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές και να τις εξοβελίσουν από τον αθλητικό κόσμο.

Σχολική στέγη: Είναι προτεραιότητα μας η συντήρηση των 133 σχολικών συγκροτημάτων και κτιρίων που υπάρχουν στα όρια του Δήμου.

Υπόγειοι κάδοι: Αποφασίσαμε σήμερα να κηρύξουμε έκπτωτο τον ανάδοχο και προχωράμε άμεσα με νέο διαγωνισμό για νέο ανάδοχο.

ΟΑΣΘ: Το Δ.Σ του Οργανισμού αποφάσισε την εκχώρηση άλλων 25 γραμμών στα ΚΤΕΛ. Η πόλη ανακτά 60 με 70 λεωφορεία που καλύπτουν το 70%-80% των αναγκών του συγκοινωνιακού έργου. Με τη μίσθωση μεταχειρισμένων οχημάτων θα αποκτηθούν άλλα 100 οχήματα και στο τέλος του εξαμήνου θα καλύπτεται περίπου το 90% των αναγκών του ΟΑΣΘ.

Ασφάλεια: Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και την ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας. Ως Δήμος, προσπαθούμε να περιορίσουμε τις προϋποθέσεις του εγκλήματος, με καλές χρήσεις και καλή συντήρηση του δημοσίου χώρου.

Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη: Πιστεύω ότι η συνάντηση μου με τον Δήμαρχό κ. Ιμάμογλου θα είναι εποικοδομητική με πεδίο συνεργασίας τον τουρισμό και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επίσημη προγραμματισμέ συνάντησή μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.