Ο Δαμιανός Δουΐτσης μιλάει για την αποποινικοποίηση της κάνναβης,βίντεο

Για την απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς λόγους και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης μίλησε ο Δαμιανός Δουΐτσης στο astra tv και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέβη.

Ο Δαμιανός Δουΐτσης γεννήθηκε το 1959 και ζει στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
Για περίπου 12 χρόνια ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, τον τζόγο και το αλκοόλ. Έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες κατάφερε να απεξαρτηθεί σε ένα ιδιωτικό κέντρο της Αγγλίας, σε ηλικία 32 ετών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αφιερώθηκε στη δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας ναρκομανών, αλκοολικών, τζογαδόρων και υπερφάγων. Εισήγαγε την έννοια της «ασθένειας του εθισμού» και τον όρο «εθιστική προσωπικότητα». Έγινε πρόσωπο αναφοράς για τον καινούργιο τρόπο αντιμετώπισης του εθισμού σε όλη την Ελλάδα (Ανώνυμοι Αλκοολικοί).

Το 2002, έπειτα από 10 χρόνια προσφοράς και εθελοντισμού, ίδρυσε την Μ.Κ.Ο. ΟΑΣΙΣ για τους εξαρτημένους ανθρώπους από ουσίες, τζόγο και αλκοόλ. Συνέχισε το έργο του με ομιλίες, δημόσιους διαλόγους, συνεντεύξεις και δράσεις σε όλη τη χώρα. Βοήθησε και στήριξε χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειές τους ως σύμβουλος απεξάρτησης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης τον βράβευσαν για την πολύχρονη προσφορά του.
Σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Ειρήνη Κριτσωτάκη έγραψε το βιβλίο αυτοβοήθειας με τίτλο
«Το παραμύθι της εξάρτησης, η αποπλάνηση του εθισμού».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.