Ο διεθνής αθλητής Κώστας Τσαμεσίδης απο το Ωραιόκαστρο δεν σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα

Τσαμεσίδης: «Ακόμα δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα»

Ο διεθνής αθλητής, Κώστας Τσαμεσίδης μιλάει στο e-handball.gr για την πορεία του στη χειροσφαίριση

 

Ο Κώστας Τσαμεσίδης είναι ένας από τους Έλληνες αθλητές του χάντμπολ, ο οποίος δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία. Ο αριστερός περιφερειακός μίλησε στο e-handball.gr για την πορεία του στο άθλημα της χειροσφαίρισης, το βήμα που τον ώθησε να ξεκινήσει και να φτάσει εκεί που βρίσκεται σήμερα αλλά και για την Εθνική Ελλάδος.

 

 

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Η ενασχόληση μου με το χάντμπολ ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, περίπου στην έκτη δημοτικού και τα πρώτα μου βήματα τα είχα κάνει με τον Θανάση Καρακεχαγιά στον Αία Ωραιοκάστρου. Μετά από δύο χρόνια πήγα σε νεαρή ηλικία στον Φοίβο Συκεών με την προτροπή του Θανάση. Εκεί αγωνίστηκα περίπου 8 χρόνια από τα ηλικιακά τμήματα φτάνοντας στο αντρικό, όπου και τα τελευταία δύο χρόνια, πρώτου φύγω, είχα ενεργό ρόλο.

Σε ηλικία 21 ετών αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα γιατί ήθελα να ζήσω νέες εμπειρίες, να μπω ως επαγγελματίας στο άθλημα και να τεστάρω τον εαυτό μου.

Στην αρχή η απόφασή μου ήταν πολύ δύσκολη γιατί έφυγα μακριά από το σπίτι μου, από την οικογένειά μου, από την καθημερινότητα που είχα συνηθίσει και βρέθηκα ξαφνικά σε ένα άλλο περιβάλλον που δεν μου ήταν γνώριμο. Παρ’ όλα αυτά χαίρομαι για αυτήν μου την απόφαση γιατί τώρα νιώθω ότι με έχει ανταμείψει«.

 

 

Όσον αφορά την ομάδα που του έδωσε το έναυσμα για τα πρώτα του βήματα στο εξωτερικό σχολίασε:

«Το Einsiedlen ήταν η πρώτη μου ομάδα στην Ελβετία και μπορώ να πω ότι με στήριξαν αρκετά. Τώρα βέβαια αγωνίζομαι μια κατηγορία πιο πάνω στο Kreuzlingen Nasional League B. H μεταγραφή μου προέκυψε από τις καλές μου εμφανίσεις με το Einsiedeln, καθώς τελείωσα την σεζόν με 194 γκολ!»

Επίσης, για τις διαφορές του Ελληνικού χάντμπολ σε σχέση με το εξωτερικό επισήμανε:

«Το χάντμπολ στο εξωτερικό είναι πολύ πιο γρήγορο από πολλές απόψεις. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για νέους αθλητές που θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρο τους, αρκεί να προσπαθήσουν«.

 

 

Επίσης, δεν δίστασε να απορρίψει, προς το παρόν, το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα:

«Ακόμα δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Μου είχαν γίνει μερικές προτάσεις βέβαια αλλά δεν τις δέχτηκα«.

 

 

Επιπροσθέτως, μίλησε για την εμπειρία του στην Εθνική Ελλάδος:

«Η εθνική αποτελεί μεγάλη καταξίωση και κίνητρο για κάθε αθλητή. Υπήρξα μέλος της στις μικρότερες ηλικίες με την κορύφωση της δεύτερης θέσης της Μεσογειάδας. Θα με ενδιέφερε να αγωνιστώ ξανά με τα «γαλανόλευκα». Είναι ωραίο αίσθημα να παίζεις για την χώρα σου«.

 

 

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ο αθλητής τόνισε τα πρόσωπα που υπήρξαν αρωγοί στην προσπάθειά του και τον ώθησαν να ακολουθήσει τα όνειρά του:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους προπονητές μου που με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια, τον Δημήτρη Πελεκίδη, τον Γιώργο Γεωργένα και ιδιαίτερα τον Θανάση Καρακεχαγιά, ο οποίος δεν είναι πλέον κοντά μας. Πιστεύω ότι χωρίς αυτούς δεν θα έπαιζα handball!»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.