Ο εθελοντισμός εκτροχιάζεται στο Ωραιόκαστρο

Ο εθελοντισμός συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ προσφορά. Στην εποχή μας ο εθελοντισμός συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δεν μπορεί να καλύψει το κράτος.
Προάγεται απο ανθρώπους ή απο σύνολο ανθρώπων που το μόνο μέλημά τους είναι να βοηθήσουν και μόνο αυτό, χωρίς καμία προσωπική προβολή και προσωπικό όφελος.
Αυτός είναι γενικά ο ορισμός του εθελοντισμού.
Στην τοπική μας κοινωνία όμως μέσω του εθελοντισμού δημιουργούνται καταστάσεις άνευ προηγουμένου…..
Και αυτό το διαπιστώσαμε μέσα σε μια ομάδα του facebook στην οποία αναρτήθηκε, απο ανεξάρτητη εθελόντρια, εκδήλωση με σκοπό την οικονομική στηριξη Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού του Ωραιοκάστρου.
Και πριν καλά καλά πραγματοποιηθεί η εκδήλωση η ανεξάρτητη
εθελόντρια, ανεξάρτητη διότι δεν ανήκει στην ομάδα εθελοντών που πλαισιώνουν τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό του Ωραιοκάστρου τα τελευταία έξι χρόνια, προκάλεσε ολόκληρο τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου για το αν θα στηρίξει την εκδήλωση αυτή. Μη γνωρίζοντας οτι ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου στηρίζει ταπεινά και αθόρυβα τους συλλόγους του τόπου του, έγραψε χαρακτηριστικά:
“ΕΛΠΙΖΩ Ο Ε.Σ.Ω. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!”
Απάντηση έλαβε η ανεξάρτητη εθελόντρια απο τον σύλλογο εθελοντών που στηρίζει έξι χρόνια τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, καθότι ένιωσε αδικία για τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου:
“Ως πρόεδρος του ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ οφειλω να σας ενημερωσω οτι ο ΕΣΩ είναι δίπλα στον ξενώνα τόσο με την παρουσία του στις εκδηλώσεις του συλλογου εθελοντων οσο και με συνεχείς προσφορές σε είδη στον ξενώνα. Αν και μας ζητήθηκε να μην απευθύνουμε ευχαριστήριο δραττομαι της ευκαιρίας να τιμήσω την όμορφη συνεργασία μεταξυ των δυο φορέων. Ειμαστε βέβαιοι οτι και στην μεθαυριανη εκδήλωση, αν οι υποχρεώσεις τους το επιτρέπουν τα μελη του ΕΣΩ θα ειναι μαζι μας. Εκ μερους του ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ, Ελισάβετ Κουζιωρτη.”
Είναι πραγματικά λυπηρό να συμβαίνουν τέτοιες προκλήσεις
που τον μόνο στόχο που βρίσκουν είναι ο “άμαχος πληθυσμός” του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού!!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.