Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου στο Europe One

20140110-183352.jpg
Θέμα στο δελτίο του Εurope One έγινε ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου. Αιτία η πρόσφατη απόφαση που πήρε το δ.σ να συμμετάσχει στην προσπάθεια πίεσης  του ΟΑΕΕ να μην προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη των οφειλωμένων εισφορών των ασφαλισμένων του.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Ιακωβίδης φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στο δελτίο του καναλιού εκθέτοντας στον δημοσιογραφο Γιώργο Νεοχωρίτη και τους τηλεθεατές τις περαιτέρω κινήσεις του συλλόγου

Συγκεκριμένα ο Εμπορικός σύλλογος Ωραιοκάστρου  αποφάσισε μαζί με άλλους εμπορικούς συλλόγους της Υπόλοιπης Ελλάδας (Δράμας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης κλπ) την σύνταξη και αποστολή εξώδικης δήλωσης σύμφωνα με την οποία καλεί το ανωτέρω ασφαλιστικό ταμείο να μην προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη των οφειλόμενων εισφορών πριν την προηγούμενη ακρόαση των ασφαλισμένων. Η κίνηση αυτή αφορά κυρίως τους ασφαλισμένους που είτε οφείλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους είτε έχουν κάνει ρύθμιση. Στις εξωδίκους αναφερόμαστε στο γεγονός ότι χρεώνουν ένα ποσό το οποιο αφορά στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη την οποία δεν παρείχαν και δεν παρέχουν στα μέλη που οφείλουν εισφορές, αλλά παρόλα αυτά τις χρεώνουν.
Δεν σταματά την εκτέλεση η αποστολή των εξωδικων, αλλά σκοπό έχουν να δηλώσουν ότι το ποσό το οποίο αναφέρεται στις ειδοποιήσεις δεν είναι το πραγματικά οφειλόμενο, οπότε και ζητείται η εκκαθάριση του πραγματικά οφειλόμενου ποσού να γίνει εξωδικαστικά χωρίς την άσκηση προσφυγών. Αφού δηλαδή αφαιρεθούν τα ποσά τα οποία αφορούν στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Συγχρόνως είναι ένα μέτρο πίεσης, αφού το ασφαλιστικό ταμείο λαμβάνοντας ένα μεγάλο αριθμό τέτοιων εξωδίκων να αναθεωρήσει, να κάνει την εκκαθάριση, και να σταματήσει τυχόν ποινικές διώξεις
Επαφίεται στην θέληση και τη βούληση του κάθε μέλους-επαγγελματία να προχωρήσει ή όχι στην κίνηση αυτή και ο ίδιος ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, ως νομικό πρόσωπο προτίθεται να αποστείλει μια παρόμοια εξώδικο-διαμαρτυρία, όπως εξάλλου έχουν κάνει και άλλοι εμπορικοί σύλλογοι (Δράμας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Αθηνών κλπ)
Είναι στην ουσία ένα μέτρο αντίδρασης με νομική βάση που αφορά στον καθένα χωριστά, αφού η κάθε εξώδικη δήλωση έχει τα ποσά του κάθε ασφαλισμένου, και ο κάθε ασφαλισμένος ζητά για δικό του λογαριασμό να γίνει η σχετική εκκαθάριση και η διαγραφή των μη οφειλόμενων ποσών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.