Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για την καρδιά λόγω πιθανού καρκινικού παράγοντα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για την καρδιά λόγω πιθανού καρκινικού παράγοντα

Στην ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος IRVEN F.C.TAB, προχωράει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο χορηγείται  κυρίως  για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την καρδιά.

Πρόκειται για τις παρτίδες 515037 (ημερ. λήξης 05/2021) και 515047 (ημερ. λήξης 05/2021) του IRVEN F.C.TAB 150MG/TAB και την παρτίδα 516027 (ημερ. λήξης 05/2021) του IRVEN F.C.TAB 300MG/TAB.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΦ, τα εν λόγω φάρμακα ανακαλούνται καθώς «σε παρτίδα της δραστικής ουσίας irbesartan που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τους, προσδιορίστηκε NDΕA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα εκτός των επιτρεπτών ορίων.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας HELP ABEE.

Η εταιρεία HELP ABEE οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.»

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.