Ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου προσφέρει αίθουσες στο 1ο δημοτικό

Ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου προσφέρει αίθουσες στο 1ο δημοτικό Ωραιοκάστρου

Σε μία κίνηση καθόλα κοινωνική και απόπειρα ευαισθητοποιημένοι προχώρησε ο ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου. Για μία ακόμη φορά τα προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει να προσφέρει πρακτικά  όποια βοήθεια μπορεί στο κοινωνικό σύνολο.

Θέτει στην διάθεση του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου τους χώρους του Ναού και του Πνευματικού Κέντρου για  να κάνουν μάθημα τα παιδιά σε μεγάλες αίθουσες και όχι στους μικρούς χώρους που κάνουν τώρα, συνθήκες οι οποίες επιτρέπουν τη διαφορά κορονοϊού.

Είναι γνωστό πως στο εν λόγω Σχολείο, το οποίο γειτνιάζει με την εκκλησία μας, υπάρχουν τμήματα με πολλά παιδιά που κάνουν μάθημα σε πολύ μικρούς χώρους, γεγονός που, δυνητικά, μπορεί να συμβάλλει στην διασπορά της covid19.

Στους χώρους της Ενορίας μπορούν, με ασφάλεια, να εξυπηρετηθούν μέχρι και τέσσερα τμήματα του Σχολείου σε χώρους που ο μικρότερος είναι τουλάχιστον 100 τ.μ.
Και ο Ναός, και οι χώροι του Πνευματικού Κέντρου διαθέτουν χώρους υγιεινής, θέρμανση και internet και υπάρχει και επαρκείς αύλειος χώρος για τα διαλείμματα των παιδιών. 

Είναι, τέλος, σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά και οι δάσκαλοι μπορούν να έχουν άμεση και ασφαλή πρόσβαση από το σχολείο στους χώρους μας μέσω της θύρας που υπάρχει στην κοινή περίφραξη των δύο προαυλείων.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου.

Ο εφημέριος του ναού Πάτερ Νικόλαος Μοναστηρίδης ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου που στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία και είναι έτοιμος να παράσχει με κάθε μέσο όποια βοήθεια χρειαστεί.


Η ανακοίνωση του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου:

Η Ενορία μας, ανεξάρτητα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω των γνωστών συνθηκών, στην προσπάθειά της να προσφέρει πρακτικά όποια βοήθεια μπορεί στην τοπική μας κοινωνία και ύστερα από επαφές που είχε ο προϊστάμενος του ιερού μας Ναού, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη και με την Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου -ήδη από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου- θέτει στην διάθεση του ανωτέρω Σχολείου τους χώρους του Ναού και του Πνευματικού μας Κέντρου.
Είναι γνωστό πως στο εν λόγω Σχολείο, το οποίο γειτνιάζει με την εκκλησία μας, υπάρχουν τμήματα με πολλά παιδιά που κάνουν μάθημα σε πολύ μικρούς χώρους, γεγονός που, δυνητικά, μπορεί να συμβάλλει στην διασπορά της covid19.
Στους χώρους της Ενορίας μας μπορούν, με ασφάλεια, να εξυπηρετηθούν μέχρι και τέσσερα τμήματα του Σχολείου σε χώρους που ο μικρότερος είναι τουλάχιστον 100 τ.μ. Και ο Ναός, και οι χώροι του Πνευματικού μας Κέντρου διαθέτουν χώρους υγιεινής, θέρμανση και internet και υπάρχει και επαρκείς αύλειος χώρος για τα διαλείμματα των παιδιών. Είναι, τέλος, σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά και οι δάσκαλοι μπορούν να έχουν άμεση και ασφαλή πρόσβαση από το σχολείο στους χώρους μας μέσω της θύρας που υπάρχει στην κοινή περίφραξη των δύο προαυλείων.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη που στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία και είναι έτοιμος να παράσχει με κάθε μέσο όποια βοήθεια χρειαστεί.
Είμαστε στην διάθεση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και τον Σύλλογο Διδασκόντων, όποτε κρίνουν ότι θα μας χρειαστούν.
Εκ του ι. Ναού
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.