Ο καιρός για την πρωτομαγιά 2018

Καλοκαίρι θα θυμίζει το σαββατοκύριακο αλλά και την Πρωτομαγιά, με τη θερμοκρασία να φθάνει ακόμα έως και τους 31 βαθμούς Κελσίου

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και την Κυριακή 29/4/18, με λίγη συννεφιά ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ηλιοφάνεια αναμένεται και τη Δευτέρα 30/4/18-παραμονή της Πρωτομαγιάς- όμως στη συνέχεια θα συννεφιάσει και πιθανόν να εκδηλωθούν μπόρες στα βόρεια του νομού Αττικής.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τρίτη 1/5/18, ανήμερα την Πρωτομαγιά, με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Αύριο Σάββατο 28/4/18, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο με τοπικές μπόρες το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες μπόρες προβλέπονται το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το απόγευμα όμως, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια, δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.