Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Ο καιρός τη Δευτέρα: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Ο καιρός τη Δευτέρα: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Με άστατο σκηνικό και ενισχυμένους ανέμους ξεκινά η εβδομάδα, Δευτέρα 09-03-2026. Κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας θα είναι οι τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.


Βροχές, Καταιγίδες & Χιόνια

  • Βροχές: Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, κυρίως κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της ημέρας (μέχρι το μεσημέρι). Ασθενείς βροχές αναμένονται επίσης στη Θεσσαλία, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά.

  • Καταιγίδες: Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να σημειωθούν στα βορειοδυτικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα (Ιόνιο – Ήπειρος).

  • Ορατότητα: Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Άνεμοι & Θερμοκρασία

  • Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, ενώ στο Αιγαίο οι ριπές θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

  • Θερμοκρασία: Στα βόρεια θα κυμανθεί από 13 έως 14 βαθμούς. Στα ανατολικά ηπειρωτικά από 15 έως 17, ενώ στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα είναι ελαφρώς υψηλότερη, αγγίζοντας τους 18 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση ανά Περιοχή

Ωραιόκαστρο

Νεφώσεις αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αυξημένη συννεφιά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

  • Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά του νομού έως 6 μποφόρ.

  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς (στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς).

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι.

  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Τοπικές νεφώσεις με βροχές και πιθανές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

  • Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη.

  • Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα δυτικά έως 7 μποφόρ.

  • Θερμοκρασία: Έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.


vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα