Ο καταραμένος γάμος με τις Νυμφόπετρες – Διαβάστε για αυτές που βρίσκονται τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη,βίντεο

Ανάμεσα στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, βρίσκεται το χωριό Νυμφόπετρα. Εκεί στέκουν ακόμα αγέρωχες οι πέτρες του… σκανδάλου οι Νυμφόπετρες.

Εντυπωσιακές και απόκοσμες. Παραμυθένιες και μυστηριώδεις. Πρόκειται για μια συστάδα βράχων, ύψους 4 μέτρων, που σμίλεψαν οι άνεμοι και τα φυσικά φαινόμενα.

Εδώ και αιώνες οι βράχοι αυτοί περιβάλλονται από ένα μύθο. Το μύθο του καταραμένου γάμου. Ο μύθος αναφέρει ότι μια μητέρα καταράστηκε την άπληστη κόρη της που άδειασε το σπίτι των γονιών ώστε να οικειοποιηθεί όλα τα σκεύη, με αποτέλεσμα όλη η γαμήλια τελετή με τους καλεσμένους να πετρώσουν στο σημείο αυτό.

Άλλος μύθος ισχυρίζεται με παρόμοιο τρόπο ότι η μητέρα καταράστηκε τη νύφη κόρη της γιατί παντρεύτηκε χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών της.

Ένας τρίτος μύθος, πιο διαφοροποιημένος, αναφέρει ότι μια ομάδα κυνηγών συνάντησαν τυχαία μια ομάδα από νύμφες, που λούζονταν στα νερά μιας πηγής. Μαγεμένοι απο το όμορφο θέαμα τις παρακολουθούσαν, αλλά η Άρτεμις οργίστηκε από την ασέβειά τους και τους πέτρωσε.

Διαλέξτε όποιο μύθο θέλετε ή δημιουργήστε έναν δικό σας κατά την επίσκεψή σας….

Μέρος ιδανικό για μια ημερήσια απόδραση!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.