Ο μικρός Χάρης ανακάλυψε τον “εξωγήινος της θάλασσας” στη Χαλκιδική!

Ο μικρός Χάρης ανακάλυψε τον “εξωγήινος της θάλασσας” στη Χαλκιδική!

Η εξερεύνηση είναι οικογενειακή υπόθεση πλέων !!! Η ανακάλυψη έγινε από τον γιο μου  Χάρη Φωτιάδη!

Μυστήριο στην εμφάνιση το πλάσμα αυτό , ακριβοθώρητο , με αργή κίνηση , κολλημένο επάνω σε πέτρες ή από κάτω τους . Για να το δεις θέλει να έχεις καλή παρατηρητικότητα!

Είναι ένα είδος σαλιγκαριού της θάλασσας , στο πίσω μέρος του έχει κάτι σαν μικρά δεντράκια είναι τα βράγχια που χρησιμεύουν για την αναπνοή του έτσι το αναφέρουν σαν οπισθιοβράγχιο . Στο μπροστινό του μέρος από την επάνω πλευρά έχει τα ματιά του που είναι τρομακτικά στην όψη!!

Η ονομασία του είναι Dendrodoris ανήκει στην οικογένεια Dendrodoridae είναι μαλάκιο , έχει πολλά είδη το συγκεκριμένο δεν μπόρεσα να το ταξινομήσω με επιφύλαξη ίσως είναι το Dendrodoris fumata… ή herytra.

Η τροφή του αποτελείτε από μακροφύκη , άλγη επάνω σε βράχια , σφουγγάρια και αλλά που δεν γνωρίζουμε . Βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής , σε 1,5 μέτρο βάθος και είχε μήκος 10 εκατοστών με πλατος 5 εκατοστών.

Η ονομασία του προέρχεται από το Ελληνικό  “δέντρο – δωράς”

Το δέρμα , επίσης η Δωρης μια θαλάσσια νύμφη στη Ελληνική μυθολογία η σύζυγος του Νηρέα η νύμφη των νερών και η μητέρα των Νηρηίδων.

Νίκος Φωτιάδης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.