Ο Μπουτάρης επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Νικολαΐδη

Απάντηση στο δημοσίευμα της Thessnews που αποκαλύπτει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης νοίκιασε το νέο του σπίτι από επιχειρηματία συνεταίρο του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζαεφ έδωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

«Μπήκα πλούσιος στο δημόσιο χώρο. Δημιουργώντας τον Αρκτούρο, συμμετέχοντας σε κινήσεις πολιτών ή προσπαθώντας να ταράξω μαζί με άλλους το τέλμα της πόλης έχασα και δεν κέρδισα χρήματα. Και σίγουρα δεν αγωνιούσα να γλιτώσω λίγα ευρώ από το… νοίκι μου. Το νοίκι μου, όχι τη βίλα μου ούτε την έπαυλή μου», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης και προσθέτει:

«Οι θέσεις μου για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και τα Βαλκάνια είναι επίσης διαχρονικά γνωστές. Δεν περιμένω βέβαια η κατάσταση στην πόλη να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη ούτε οι θαυμαστές και υπηρέτες του σκληρού καθεστώτος Παπαγεωργόπουλου να αποκτήσουν ξαφνικά ιστορική συνείδηση. Ούτε να σταματήσουν τη φτηνή πατριδοκαπηλία και να μάθουν να υπηρετούν τα συμφέροντα της πόλης. Μού είναι για άλλη μια φορά αδιάφορο ότι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Κρατώ ως καλύτερο σχόλιο για τη στάση μου τις πρόσφατες δηλώσεις του M. Mazower».

Μάλιστα επισημαίνει πως «για τους καλόπιστους, επισυνάπτω το τιμολόγιο του μεσίτη από τον οποίο βρήκα το σπίτι. Στους κακόπιστους έχω να πω πως, παρά την ανθρωποφάγο διάθεση, δεν πρόκειται ούτε τώρα να κάνω πίσω και προτρέπω κάθε συμπολίτη μου να μην θεωρεί… μιαρό τον διάλογο και τις επαφές με τους γείτονές μας. Oι συμπτώσεις δίνουν δυστυχώς τροφή στους πατριδοκάπηλους».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης λέει ότι «όλοι έχουμε ιστορία και είμαι ανοικτός σε κάθε κριτική. Δεν ανέχομαι όμως όσοι υπηρέτησαν πιστά και επ’ αμοιβή το καθεστώς που καταλήστευσε την πόλη, διατηρώντας επί έτη ακριβοπληρωμένες θέσεις γραφείων τύπου αλλά και πολεμώντας συνειδητά κάθε προσπάθεια για την τιμώρηση των υπαιτίων, να αμφισβητούν  τη διαφάνεια των επιλογών μου.  Θα συνιστούσα επίσης στα ίδια υποκείμενα να αναλογιστούν αν μπορούν να βρουν αποθέματα αξιοπρέπειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όταν αναφέρονται σε ψυχές ανήλικων παιδιών».

Δικαιωμένος βγαίνει ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης απο την απάντηση του δημάρχου και τοποθετείται μέσω της προσωπικής του σελίδας:

“Χαίρομαι που ο κ. Μπουτάρης απάντησε στο ρεπορτάζ μου! Χαίρομαι όμως πολύ περισσότερο που δεν διέψευσε ούτε ένα σημείο στίξης από τα γραφόμενά μου! Παραδέχεται ότι νοικιάζει το υπερπολυτελές διαμέρισμα από άνθρωπο που ως συνέταιρος του Ζάεφ, εκπροσωπεί τα οικονομικά συμφέροντα της οικογένειας του! Ο ίδιος δεν βλέπει κάτι μεμπτό σ αυτό. Ας μας επιτρέψει να έχουμε αντίθετη άποψη. Όσο για τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις του εναντίον μου θέλω μόνο να πω ότι είναι απλώς αντάξιες του. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, άλλωστε ούτε και εγώ τον χωνεύω… Το θέμα είναι ηθικής τάξης και ουσίας. Και σ αυτά δεν είχε τίποτε να απαντήσει… Τέλος ειλικρινά δεν κατάλαβα τι εννοούσε με την τελευταία φράση για τα παιδιά, μάλλον ήταν πολύ συγχυσμένος όταν τα έγραφε γιατί νόημα δεν βγαίνει καθώς δεν υπάρχει τέτοια αναφορά στο κείμενο μου…”

Screenshot_8

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.