Ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το 2017

[ad_1]

Ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το 2017

Τα εννέα πλέον μέλη του ΕΣΡ συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί σύντομα η πρώτη συνεδρίασή τους για να αποτιμηθεί η συνολική κατάσταση στα ΜΜΕ, αλλά και για να καταρτιστεί ένας αρχικός οδικός χάρτης για την αδειοδότηση των καναλιών.

 

Όπως αναφέρει το fpress.gr, τα  μέλη του ΕΣΡ παρατηρούν, πως για να ξεκινήσει νέος διαγωνισμός θα πρέπει πρώτα να προηγηθούν:

1. Διαβουλεύσεις με τα κόμματα και τα κανάλια για τον αριθμό των πανελλαδικών αδειών που θα προκηρυχθούν και οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων δεν μπορεί να είναι λιγότερες από έξι. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο οι άδειες να είναι από έξι έως οκτώ.

2. Να κοινοποιηθεί στο ΕΣΡ η επίσημη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να διαπιστωθεί αν ο νόμος 4339 χρειάζεται περαιτέρω βελτιώσεις.

3. Να υπογραφεί νέα υπουργική απόφαση που θα ορίζει τις λεπτομέρειες του νέου διαγωνισμού.

4. Να ανακοινώσει το ΕΣΡ πόσο χρόνο θα χρειαστεί για τον νέο διαγωνισμό, για να αποφασίσει η κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών μέχρι να διεξαχθεί ο νέος διαγωνισμός.

 

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.