Ο Σάββας Αναστασιάδης για τον προϋπολογισμό 2022

Ο Σάββας Αναστασιάδης για τον προϋπολογισμό 2022

 Για την πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού που ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής  και θα ολοκληρωθεί με την ψήφισή του το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης στην εκπομπή «Μεσημέρι στον Flash» με τους δημοσιογράφους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη.

«Ο προϋπολογισμός του 2022 δεν περιλαμβάνει νέους φόρους. Αντίθετα περιλαμβάνει πρόσθετες μειώσεις φόρων και άλλα κίνητρα», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης και αναφέρθηκε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2022 και τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Επίσης επισήμανε την εφαρμογή του Πρώτου Ενσήμου, που αφορά τους νέους 18 ως 29 ετών, την κατάργηση του φόρου για τις γονικές παροχές, που ισχύει ήδη από την 1η Οκτωβρίου, τη μείωση του τέλους συνδρομής κινητής τηλεφωνίας από 12 ως 20%  και την πλήρη κατάργησή του για τους νέους, την επέκταση του στεγαστικού δανείου και για τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, την επιστροφή φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και την επέκταση του μέτρου για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεταιριστικά τμήματα. Τέλος, αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ από 13 σε 6% για τις ζωοτροφές, τη μείωση του φόρου των νομικών προσώπων από το 24 στο 22% και άλλα κίνητρα για συνενώσεις και συνεργασίες.

Σε ερώτηση για το κύμα ακρίβειας και την τιμή του ρεύματος, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε:

«Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε νέο πακέτο στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Η ακρίβεια συνεχίζεται, καθώς οι τιμές της ενέργειας παραμένουν υψηλές. Εκτιμούμε στην κυβέρνηση ότι αυτό το φαινόμενο θα είναι παροδικό και θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται οι τιμές το δεύτερο τρίμηνο του 2022».

Όσο  την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, θέμα που του ζητήθηκε να σχολιάσει, ο  κ. Αναστασιάδης είπε: «Ευχόμαστε να είναι δυνατός και να τα πάει καλά στη θέση που βρίσκεται. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε μία σωστή αντιπολίτευση, ρεαλιστική και δημιουργική, διότι δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει με την αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.