Ο Υπουργός Οικονομικών στην τηλεδιάσκεψη του Σ.Αναστασιάδη για θέματα στήριξης των επιχειρήσεων, βίντεο

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεδιάσκεψη του Σάββα Αναστασιάδη για θέματα στήριξης των επιχειρήσεων

Με επίκεντρο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, και  την εμπειρία από τις πρώτες μέρες λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο βουλευτής ΝΔ  Σάββας Αναστασιάδης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και εκπροσώπων των επιχειρηματιών της Περιφέρειας της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αναστασιάδης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ανέφερε επιγραμματικά τις συνέπειες της πανδημίας και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους επαγγελματίες , λόγω της πολύμηνης αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Τόνισε επίσης ότι η πρωτοβουλία του να διοργανώσει την τηλεδιάσκεψη, είχε ως σκοπό να μιλήσουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των  επαγγελματιών για την εμπειρία τους από το άνοιγμα των καταστημάτων , κατά τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τους τρόπους που θεωρούν πως είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Στη συνέχεια πήρε τον  λόγο ο  Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέλυσε τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων , καθώς και τις προτεραιότητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, υπογράμμισε ότι  οι  επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του απέναντι στους επαγγελματίες.

Όλοι οι εκπρόσωποι των  φορέων  εκτίμησαν ότι η κατάσταση στην αγορά είναι  δύσκολη, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία  και  πρότειναν τρόπους με τους οποίους μπορεί η πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο να τους στηρίξει.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον βουλευτή ΝΔ  κ. Σάββα Αναστασιάδη,  η Πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του ΕΕΘ κ.  Φανή Μπλιούμη, η Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ και ιδιοκτήτης βιοτεχνίας δερμάτινων ειδών και καταστήματος εστίασης, κ. Χρύσα Γρανούζη-Γεωργιάδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σίνδου κ. Θεόδωρος Δημητριάδης ,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου επισιτιστών Δ. Θερμαϊκού και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Περ. Ενότητας Θεσσαλονίκης κ.  Αντώνης Σαφλέκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών Θέρμης κ. Ευστάθιος Πιστέλας, η Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματιών PARKING περιοχής αεροδρομίου κ. Αμανατίδου Μαρία, η Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τριλόφου και Δημοτική Σύμβουλος Θέρμης κ. Χατζηδημητρίου Φανή, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πυλαίας κ.  Κατσανούλης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαγκαδά  κ. Σταύρος Βαρβαρίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Ωραιοκάστρου  κ.  Ιακωβίδης  Βασίλης, ο  Γενικός  Γραμματέας του Συλλόγου  Εκτελωνιστών- Τελωνειακών Αντιπροσώπων Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΑΘ) κ. Αθανάσιος Τσιταμπάνης,   το μέλος του Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας και συντήρησης μηχανημάτων κήπου κ. Διαμαντής Ματζάρης και ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος.

Στο παρακάτω βίντεο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου κ. Ιακωβίδης Βασίλης τοποθετείται :

Δείτε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συζήτηση όπως εξελίχθηκε: 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.