Ο Χάρης, 7 ετών με εγκεφαλική παράλυση, έκανε μια ευχή και εκπληρώθηκε

Ο Χάρης, 7 ετών με εγκεφαλική παράλυση, έκανε μια ευχή και εκπληρώθηκε

Ο Πέτρος Χαράλαμπος ή απλούστερα, ο Χάρης μας, όπως τον φωνάζουν, είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, που παρά τις δυσκολίες στην κίνηση, την επικοινωνία και την όραση, το χαμόγελό του κλέβει καρδιές! Η εκμαίευση της ευχής του έγινε με την πολύτιμη βοήθεια της μαμάς του, η οποία ως βασικός φροντιστής του ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται. Το ειδικό αμαξίδιο, για να έχει σωστή στάση το παιδί και να μπορούν να τον πηγαίνουν βόλτες που τόσο απολαμβάνει, αλλά και να τον ταΐζουν πιο εύκολα, ήταν ένα όνειρο ζωής για την οικογένεια. Ένα όνειρο που θα βελτιώσει την – όχι και τόσο εύκολη – καθημερινότητα του παιδιού. Παρόλο που δεν βλέπει καλά, στον Χάρη αρέσουν τα έντονα χρώματα, που διεγείρουν την όρασή του. Του αρέσει πολύ, επίσης, να βρίσκεται με παιδιά. Οι νεράιδες, λοιπόν, σκέφτηκαν να κανονίσουν να επισκεφθούν έναν υπέροχο πολυχώρο, όπου κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και οι παιδικές φωνές.

Μία ηλιόλουστη μέρα, μια γλυκιά νεράιδα εμφανίστηκε στο σπίτι τους, ενώ το ειδικό βανάκι περίμενε από κάτω, για να τους παραλάβει και να μεταβούν στο χώρο που τους περίμεναν οι υπόλοιπες νεράιδες ξεκούραστα και εύκολα. Όταν μπήκαν στον χώρο και είδαν τα έντονα χρώματα, τους υπέροχους χώρους, ειδικά φτιαγμένους για να βγάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες, και την όμορφη υποδοχή που είχαν ετοιμάσει οι νεράιδες, ενθουσιάστηκαν! Ένα όμορφο τραπέζι στολισμένο με αστεράκια, μπαλόνια και τα δώρα του Χάρη τους περίμενε. Αφού απόλαυσαν ένα υπέροχο brunch, βγήκαν στον όμορφο εξωτερικό χώρο, με θέα τη θάλασσα και μια πανέμορφη λουλουδένια καρδιά, για να βγάλουν κι άλλες φωτογραφίες.

Πέρασαν όλοι υπέροχα! Το χαμόγελο του Χάρη έκλεψε την καρδιά των νεράιδων, ενώ έκανε ματάκια συνέχεια, ο δικός του μοναδικός τρόπος να δείξει τη χαρά του. Αλλά και οι γονείς του πήραν δύναμη να συνεχίσουν τον δύσκολο αγώνα τους κι αυτό φαίνεται από τα λόγια τους: «Όλη η εμπειρία βοήθησε πολύ όλη την οικογένεια, γιατί πέρα από τα εφόδια που μας προσφέρατε για το παιδί, μας προσφέρατε απλόχερα και πάρα πολλή αγάπη, και αυτό πιστεύουμε θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι γονείς και άνθρωποι».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.