Ο Όλυμπος εμπνέει τη διεθνή τέχνη εν μέσω πανδημίας

Ο Όλυμπος εμπνέει τη διεθνή τέχνη εν μέσω πανδημίας

«Όλος ο κόσμος μια σκηνή» – Η Τέχνη στην εποχή της COVID-19

Όλος ο κόσμος μια σκηνή. Η φράση έξω από το Globe Theater αποκτά άλλη αξία την εποχή του κορονοϊού, όμως το ίδιο συμβαίνει και με τις ταινίες μέσω διαδικτύου. Το Week Of Digital Residences είναι ένα διεθνές φεστιβάλ που αναφέρεται στα κοινά του θεάτρου, του χορού και του ψηφιακού περιβάλλοντος. Είναι μια πρόκληση για τους καλλιτέχνες που καλούνται να αναθεωρήσουν το χώρο και το περιεχόμενο.

398 εταιρείες από όλη την Ιταλία και το εξωτερικό αποδέχτηκαν την πρόσκληση να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και τα έργα θα παρουσιαστούν διαδικτυακά από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Από την Ισπανία θα παρουσιαστεί ο Όλυμπος, που βασίζεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Ολλανδία και Ιταλία συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν τον Τεχνητό Ουμανισμό, ένα έργο για τον διάλογο με την τεχνητή νοημοσύνη. Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν έργα σχετικά με τον Κάφκα και τον Σαίξπηρ ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο στην τέχνη.

euronews

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.