Πάσχα σε «συνθήκες κανονικότητας» – Τον επόμενο μήνα η άρση των περιορισμών

Πάσχα σε «συνθήκες κανονικότητας» – Τον επόμενο μήνα η άρση των περιορισμών

Μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, στις αρχές Μαϊου, θα γίνει σταδιακά και η άρση και των τελευταίων περιορισμών, όπως η επίδειξη πιστοποιητικού για την πρόσβαση σε χώρους εστίασης και εμπορικά καταστήματα, με ορίζοντα το καλοκαίρι να υπάρχει ολική επαναφορά στην κανονικότητα. Εντος Απριλίου αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με την τέταρτη δόση, και όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων θα αποτελεί «προσωρινή αναστολή» καθώς  αναμένεται «πλήρης επανεξέταση» από Σεπτέμβρη.

«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη τους καθώς πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι που κατά βάση ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους».

Tι θα γίνει με την 4η δόση στον γενικό πληθυσμό

Μέσα στον Απρίλιο, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων θα εισηγηθεί για την 4η δόση στο γενικό πληθυσμό. Μέχρι στιγμής στη χώρα μας ραντεβού για 4η δόση κλείνουν οι άνω των 70 ετών και τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους άνω των 60.

«Η πληροφόρηση είναι ότι εντός Απριλίου θα έχουν καταλήξει οι ευρωπαϊκές αρχές για το πώς θα γίνει η τέταρτη δόση και τότε θα υπάρξει μια κοινή πολιτική», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ανεμβολίαστοι και πρόστιμα

Ως προς τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ο υπουργός υπογράμμισε ότι με νομοθεσία έχει δοθεί η δυνατότητα αναστολής του προστίμου, πράγμα που θα γίνει μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

«Από 15 Απριλίου και μετά δε θα υπάρχει πρόστιμο και θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο», τόνισε και αποκάλυψε ότι είναι στο τραπέζι η διαγραφή του προστίμου για όσους πάνε τώρα να εμβολιαστούν.

ertnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.