Πάτρα: Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Απολογία στην ανακρίτρια της 33χρονης γυναίκας από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Πάτρα: Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στο να προφυλακιστεί η 33χρονη, για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στην Πάτρα. Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της και τι απάντησε επίσημα το Παίδων.
 

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα έπειτα από την μαραθώνια απολογία της, η 33χρονη κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος επιρρίπτοντας ευθύνη για την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης, είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Μετά την απολογία της στον εισαγγελέα, ακολούθησε διάσκεψη μεταξύ της ανακρίτριας και του εισαγγελέα για να καταλήξουν σε μία απόφαση.

Η απόφαση αύτη -της προφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου- δεν άργησε να έρθει και πριν από λίγο έγινε γνωστή η είδηση ότι, η 33χρονη θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου σήμερα στις 12:00 περίπου οδηγήθηκε στην ανακρίτρια  με την απολογία της να κρατάει πέντε ώρες.

«Είμαι μάνα που έχασε τρία παιδιά και βρίσκομαι ένα βήμα πριν τη φυλακή» – Τι ισχυρίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ενώπιον του Εισαγγελέα Προφυλακίσεων βρίσκεται η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας -Ρούλα Πισπιρίγκου-, η οποία ολοκλήρωσε την απολογία της στην Ανακρίτρια λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχεται ερωτήσεις από τον Εισαγγελικό λειτουργό ώστε μετά να ξεκινήσει η διάσκεψη του με την Ανακρίτρια της υπόθεσης για να κριθεί η τύχη της κατηγορουμένης.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 33χρονη δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τα σημεία της δικογραφίας που την οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, από την Ανακρίτρια, σε μια πολύωρη διαδικασία.

Η μητέρα της Τζωρτζίνας ρωτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων για τη φράση που φέρεται να είπε στους γιατρούς, μία μέρα πριν το παιδί καταλήξει, η οποία ήταν: «το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη».

Η κατηγορούμενη φαίνεται πως αιτιολόγησε τη συγκεκριμένη φράση, λέγοντας πως αυτό που είπε ήταν μία προειδοποίηση «ένα καμπανάκι προς τους γιατρούς», ώστε να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια ήξερε ότι το παιδί έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο, μία βραδυκαρδία.

Φέρεται επίσης να είπε στη δικαστική λειτουργό πως ρώτησε στο Νοσοκομείο Παίδων για την ύπαρξη καμερών διότι είχε σημειωθεί μια κλοπή.

Η 33χρονη φέρεται να αναφέρθηκε σε όλη την πορεία της σχέσης της με τον σύζυγό της -Μάνο Δασκαλάκη- σε βάρος του οποίου φαίνεται να μην άφησε την παραμικρή αιχμή.

Επεσήμανε επίσης ότι το παιδί είτε ζητούσε η ίδια είτε δεν ζητούσε, θα έμπαινε σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Απαντώντας στις αιτιάσεις της δικογραφίας για την ψυχραιμία που επέδειξε όταν η Τζωρτζίνα εμφάνισε το μοιραίο περιστατικό, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε πως είχε ήδη χάσει δύο παιδιά και διαχειριζόταν διαφορετικά την όλη κατάσταση.

Φέρεται επίσης να είπε πως για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν αποφανθεί για τους λόγους που εξέπνευσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα επικαλέστηκε, όσον αφορά την Μαλένα, ότι είχαν υποβάλει μήνυση με τον σύζυγό της για ιατρική αμέλεια και φέρεται να διερωτήθηκε, πώς θα μπορούσε να έχει εμπλοκή, αφού είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη κάθε υπεύθυνου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η 33χρονη φέρεται επίσης να επανέλαβε αρκετές φορές πως είναι μητέρα που έχει χάσει τρία παιδιά «και είμαι ένα βήμα από τη φυλακή».

Ο Διοικητής νοσοκομείου Παίδων απαντά στους ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου: «Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας, με ανακοίνωση του, πριν από λίγα λεπτά, απάντησε πώς «Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα».

Ο κ. Παπασάββας, με μια γρήγορη ανακοίνωση κατέρριψε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι χορηγήθηκε κεταμίνη από «λάθος».

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά «Ουδέποτε χορηγήθηκε στο παιδί κεταμίνη ούτε κάποιο άλλο συστατικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος

Οι αναζητήσεις που «καίνε» την Πισπιρίγκου

Η μητέρα έψαχνε «ουσίες που σκοτώνουν» στην Google.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στην 9χρονη Τζωρτζίνα βρέθηκε μεγάλη δόση κεταμίνης.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η μητέρα των τριών παιδιών έκανε αυτές τις αναζητήσεις.

Μέσα στις ουσίες που ανακάλυψε, ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και η κεταμίνη.

Τα στοιχεία που έχουν βρεθεί από την άρση του απορρήτου αναμένεται να ενταχθούν στη δικογραφία, αποτελώντας έναν ιδιαίτερα επιβαρυντικό παράγοντα για την 33χρονη.

dikaiologitika.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.