Αρχική ΠΑΙΔΕΙΑ Πέντε ακόμη περιοχές της Θεσσαλονίκης στο δίκτυο φυσικού αερίου,ανάμεσα τους και ο...

Πέντε ακόμη περιοχές της Θεσσαλονίκης στο δίκτυο φυσικού αερίου,ανάμεσα τους και ο δήμος Ωραιοκάστρου

Πέντε ακόμη περιοχές της Θεσσαλονίκης στο δίκτυο φυσικού αερίου,ανάμεσα τους και ο δήμος Ωραιοκάστρου

 

Με επενδύσεις ύψους 25 εκατ.ευρώ – συγκεκριμένα 24,9 εκατ. – για το 2019 και συνολικά 93 εκατ. ευρώ για την πενταετία 2019-2023 συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία η ΕΔΑ ΘΕΣΣ (Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας) και μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα ενταχθούν στο δίκτυό της πέντε ακόμη περιοχές στο νομό Θεσσαλονίκης.

Το 2018, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, νωρίτερα σε Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν 24.608 νέες συνδέσεις, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 52,3 εκατ.ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA)σε 37,185 εκατ.ευρώ, τα κέρδη προ φόρων και τόκων σε 24,000 εκατ. ευρώ και η μετά φόρων κερδοφορία σε 17,276 εκατ.ευρώ. Περαιτέρω, όπως σημείωσε ο κ.Μπακούρας, “στο πρώτο πεντάμηνο του 2019, πραγματοποιήθηκαν 8.251 νέες συνδέσεις, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 23% σε σχέση με πέρυσι, ενώ φέτος έχουμε προγραμματίσει επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ” και για το 2019 αναμένεται αύξηση των οικονομικών μεγεθών κατά 10%. Ας σημειωθεί ότι επειδή η εταιρεία δεν δραστηριοποιείται πλέον στον τομέα της εμπορίας φυσικού αερίου, λόγω του διαχωρισμού της διανομής από την εμπορία στην αγορά φ/α) δεν έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις στον κύκλο εργασιών της από χρονιά σε χρονιά.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του δικτύου φυσικού αερίου, εντάσσεται και η ένταξη πέντε νέων περιοχών στο νομό Θεσσαλονίκης φέτος. Συγκεκριμένα, μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, όπως γνωστοποίησε ο διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων της εταιρείας, Μιχάλης Στεργιόπουλος το δίκτυο φυσικού αερίου θα φτάσει σε Αγία Τριάδα, Ταγαράδες, Αγία Παρασκευή, Βασιλικά και Σουρωτή”, σημείωσε ο διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων, Μιχάλης Στεργιόπουλος. Περαιτέρω, προγραμματίζεται ότι το 2020 θα ενταχθεί στο δίκτυο η Καρδία, το 2021 ο Σταυρός, το 2022 τα Νέα Μάλγαρα, τα Κύμινα, η Λητή και η Χαλκηδόνα και το 2023 ο Πεντάλοφος, η Νεοχωρούδα και ο Άγιος Αθανάσιος.

Όσον αφορά, δε, τη Θεσσαλία, το δίκτυο θα επεκταθεί φέτος σε Νέα Αγχίαλο, Αγιά, Παλαμά και Σοφάδες. Συνολικά για την περίοδο 2019-2023 στόχος είναι η αύξηση της ήδη εντυπωσιακής διείσδυσης του φυσικού αερίου στον πληθυσμό των δυο περιοχών από το σημερινό 61% σε 65% το 2023.

Στο προσεχές διάστημα η εταιρεία θα προχωρήσει επίσης στη διάθεση 1.000 τηλεμετρητών σε καταναλωτές και των δυο περιοχών.

Παράλληλα, σε συνέχεια της δημιουργίας σταθμών αποσυμπίεσης (CNG) στο Λαγκαδά, τα Κουφάλια και τη Χαλάστρα στο νομό Θεσσαλονίκης κα αντίστοιχα στον Τύρναβο, την Ελασσόνα και την Καλαμπάκα, προγραμματίζεται η δημιουργία αντίστοιχων σταθμών σε Αγιά, Σοφάδες και Παλαμά Καρδίτσας εντός του 2019.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα