Πέντε χρόνια φυλάκισης στον επικεφαλής της Samsung!

[ad_1]

Ποινή φυλάκισης 5 ετών αντιμετωπίζει το -ουσιαστικά- “αφεντικό” της Samsung, Lee Jae-yong. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της και γιο του προέδρου του κορεατικού κολοσσού, που πάντως έχει υπό την ηγεσία του την εταιρεία, καθώς ο πατέρας του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

samsung

Ο Lee Jae-yong είχε συλληφθεί και κρατείται από το Φεβρουάριο για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε τη Νότια Κορέα και στο οποίο εμπλέκεται και η πρώην πρόεδρος της χώρας, Park Geun-hye, που πλέον έχει καθαιρεθεί από τη θέση της.

Ο επικεφαλής του κολοσσού των ηλεκτρονικών κατηγορήθηκε για δωροδοκία με αντάλλαγμα την υποστήριξη της τότε προέδρου της Νότιας Κορέας σε μία συγχώνευση εταιρειών της Samsung αξίας 8 δισ. δολαρίων.

Η ποινή είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί σε έναν τόσο μεγάλο επιχειρηματία στη χώρα, οι δικηγόροι του πάντως θα προβούν σε έφεση και δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβασή της.

The post Πέντε χρόνια φυλάκισης στον επικεφαλής της Samsung! appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.