Πέρασαν τον Προμαχώνα τα εμβόλια – Οι τρεις φάσεις του εμβολιασμού

Πέρασαν τον Προμαχώνα τα εμβόλια – Οι τρεις φάσεις του εμβολιασμού

Ανήμερα Χριστουγέννων, έφτασαν στη χώρα μας τα φορτηγά με τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Στις 27 Δεκεμβρίου, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Την Κυριακή θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Οι τρεις φάσεις του εμβολιασμού :

Σύμφωνα με το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών κατά του Covid-19 με τίτλο «Ελευθερία», οι εμβολιασμοί θα ολοκληρωθούν σε τρεις φάσεις.

Στην 1η φάση περιλαμβάνονται υγειονομικοί, προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, φιλοξενούμενοι και προσωπικό σε οίκους ευγηρίας, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και προσωπικό της Κυβέρνησης.

Στην 2η φάση είναι τα άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων), ασθενείς με υψηλό κίνδυνο για νόσηση ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικό του Κράτους, άτομα 60-69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων) και ασθενείς 18-59 ετών με νοσήματα υψηλού κινδύνου για νόσηση με Covid-19.

Στην 3η φάση είναι τα άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.