Παγκόσμια Διαμαρτυρία για το Κλίμα στη Θεσσαλονίκη 01 Απριλίου

Fridays for Future Greece

Παγκόσμια
Διαμαρτυρία για το Κλίμα

Θεσσαλονίκη |  01 Απριλίου
Πλατεία Αριστοτέλους, 18:00

Άνθρωποι της Γης,

Βρισκόμαστε σε κλιματική έκτακτη ανάγκη και οφείλουμε να κινητοποιηθούμε τοπικά, εθνικά και παγκόσμια, άμεσα. Έχουμε μόλις 8 χρόνια μπροστά μας για να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Για μία μάχη που δεν αφορά πια τις μελλοντικές γενιές, αλλά την παρούσα. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων;

Νέες έρευνες υδρογονανθράκων ξεκινούν να διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο, αδιαφορώντας για τους επιστήμονες που τονίζουν τις μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές αλλαγές ως συνέπεια της δημιουργίας νέων υποδομών εξόρυξης ορυκτών καυσίμων. Απαιτούμε την άμεση ακύρωση οποιασδήποτε έρευνας για νέους υδρογονάνθρακες, στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Τον Νοέμβριο του 2021 διεξήχθη το COP26 στην Γλασκώβη με τις αποφάσεις να οδηγούν σε μία αύξηση της θερμοκρασίας κατά περίπου 2.7 ∘C, ενώ για πρώτη φορά αναφέρεται πως τα ορυκτά καύσιμα φέρουν την ευθύνη. Οι αναφορές της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) είναι ξεκάθαρες:50% μείωση των εκπομπών CO2 μέχρι το 2030  είναι η μόνη μας ευκαιρία να αποφύγουμε την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας πάνω από τους 1,5 °C και να αποφύγουμε τις καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη φύση. Η τωρινή αύξηση της θερμοκρασίας έχει αγγίξει τους 1.1 βαθμούς Κελσίου.

Ενώνουμε τις φωνές μας με εκατομμύρια νέους ανθρώπους από ολόκληρο τον πλανήτη μας για να ακουστεί ένα απλό μήνυμα: Ακούστε επιτέλους τους επιστήμονες!

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε στην διαμαρτυρία για το κλίμα την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022, στη πλατεία Αριστοτέλους, στις 18:00.

Δείτε τα αιτήματά μας
Συντονιστείτε με την εκδήλωση στο Facebook

Fridays for Future Greece

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.