Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,δείξτε σεβασμό

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 3 Δεκεμβρίου θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» “.

Δείξτε σεβασμό. Τα άτομα με αναπηρία που ζουν στην περιοχή μας ή την επισκέπτονται είναι πολίτες που έχουν την ανάγκη και το δικαίωμα να συμμετέχουν ισότιμα στη δημόσια ζωή: να κυκλοφορούν, να εργάζονται, να συναλλάσσονται με υπηρεσίες,  να ψωνίζουν, να διασκεδάζουν.

Με αφορμή τη σημερινή  ο δήμος Πυλαίας και το Γ’ Σώμα Στρατού διοργανώνουν φιλανθρωπικό αγώνα σήμερα στις 18:00 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Πανοράματος σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας» με συμβολικό εισιτήριο 3 € προκειμένου να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου που θα δοθεί ως δωρεά μετά τον αγώνα στον αθλητικό σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας».

Επίσης  το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνει την εκδήλωση «Παίζουμε και αθλούμαστε όλοι μαζί» στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευκαρπίας, σήμερα στις  10.00 π.μ. στο ΔΑΚ Ευκαρπίας (Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη 94, Ευκαρπία) σε συνεργασία με τα σχολεία:

›5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας,
›5ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας,
›3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας,
›Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Παύλου Μελά.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.