Παγκόσμια ημέρα των ζώων, τι ζώδιο είναι ο πιστός σας φίλος;

Παγκόσμια ημέρα των ζώων, τι ζώδιο είναι ο πιστός σας φίλος;

Κάθε τι που γεννιέται πάνω στον πλανήτη μας μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα και σε ένα συγκεκριμένο τόπο, έχει το δικό του αστρολογικό χάρτη. Όπως λοιπόν εμείς οι άνθρωποι έχουμε το δικό μας μοναδικό αποτύπωμα, το δικό μας αστρολογικό χάρτη, έτσι και τα κατοικίδια μας έχουν τον δικό τους. Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε ακριβώς πότε γεννήθηκε ο πιστός μας φίλος (ειδικά αν κι εσείς, όπως εγώ, προτιμάτε να υιοθετείτε ζώα αδέσποτα είτε από φιλοζωικές οργανώσεις). Παρόλα αυτά, έχει ενδιαφέρον αν τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του κατοικίδιου σας (ξέροντας περίπου την ημέρα γέννησης του ή έστω το μήνα), μπορεί να αποτυπώνονται και στο χαρακτήρα του. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς εκφράζονται τα χαρακτηριστικά των 12 ζωδίων στα υπέροχα πλάσματα, που ομορφαίνουν τη ζωή μας, μας προσφέρουν την αγάπη και την προστασία τους και μας κάνουν πιο καλούς ανθρώπους.

ΚΡΙΟΣ 21/3 – 20/4

Αν το αγαπημένο σας ζωάκι είναι Κριός, ένα ζώδιο της φωτιάς με τεράστια αποθέματα ενέργειας, δυναμικότητας, αλλά και ανυπομονησίας, τότε θα πρέπει να έχετε εσείς πολλή υπομονή με τα καμώματα του. Η ανάγκη του για εξερεύνηση, για δράση, αλλά και η ανταγωνιστική του διάθεση μπορεί να το κάνουν να μπλέκει σε καβγάδες με άλλα ζώα και να προσπαθεί να επικρατήσει. Άλλωστε, οι Κριοί φημίζονται για κοκορομαχίες, γιατί όχι και τα ζώα που εκπροσωπούν αυτό το ζώδιο; Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι το κατοικίδιο σας σκυλάκι ή γατάκι, δεν έχει σημασία, χρειάζεται άπλετο χώρο για να κινείται ελεύθερα, πολλά παιχνίδια για να παίζει και να μην βαριέται και φυσικά την αμέριστη προσοχή σας.

ΤΑΥΡΟΣ 21/4 – 20/5

Αν θέλετε ένα πιο ήρεμο χαρακτήρα ζώου, ίσως και λίγο πιο «τεμπέλικο», τότε το ζωάκι Ταύρος μπορεί να είναι η ιδανική παρέα. Ξεχάστε το πολύ τρέξιμο, το κυνήγι και τα ατέλειωτα παιχνίδια. Όχι ότι δεν θα συμμετέχει και σε αυτά, αλλά μάλλον θα προτιμά τη βολή του καναπέ δίπλα σας, αφού φυσικά θα έχει φάει ένα γεμάτο μπολ της αγαπημένης του τροφής και θα έχει απολαύσει και ένα ωραιότατο χτένισμα της γούνας του. Αν υπάρχει περίπτωση να σας δυσκολέψει λίγο θα είναι με τα θέματα της διατροφής του, διότι θα είναι λίγο πιο λιχούδικο και θα σας τρελαίνει όταν τρώτε μπροστά του. Το θετικό όμως είναι ότι είναι υπάκουο και σταθερό στη συμπεριφορά του. Τα πάει εξαιρετικά με παιδιά.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21/5 – 21/6

Αν το κατοικίδιο σας ανταποκρίνεται στα χάδια των περαστικών πιο εύκολα, αλλά έχετε και την αίσθηση ότι σας «μιλάει» όταν του απευθύνεστε, τότε μπορεί να έχετε ένα ζωάκι που εκπροσωπεί το πιο επικοινωνιακό ζώδιο του ζωδιακού, τους Διδύμους. Παιχνιδιάρικο, χαρούμενο, πολύ περίεργο με τα πάντα γύρω του, το ζωάκι Δίδυμοι βαριέται εύκολα και μπορεί να γίνει πολύ νευρικό και ανήσυχο όταν δεν μπορεί να εκτονώσει την ενέργεια του και την ανάγκη του για κίνηση. Συνήθως, αυτά τα ζώα έχουν ένα πιο υψηλό δείκτη ευφυΐας και την τάση να μιμούνται συμπεριφορές, ακόμη και τη δική σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/6 – 22/7

Τα ζωάκια του καλοκαιριού, που γεννιούνται την περίοδο του Καρκίνου, είναι πιο ευαίσθητα, αλλά και πιο κυκλοθυμικά. Δένονται ίσως πιο πολύ με τον χώρο σε σχέση με άλλα ζώα κι ακόμη και τα σκυλιά που αγαπούν να είναι μαζί με τον άνθρωπο τους, ίσως δυσκολεύονται στις συνεχείς αλλαγές περιβάλλοντος. Το ζωάκι Καρκίνος θέλει συνέχεια την προσοχή και την εκδήλωση της αγάπης σας για να αισθάνεται ασφάλεια. Αν πρέπει να το αφήνετε μόνο του γιατί λείπετε από το σπίτι ή κατά την περίοδο των διακοπών πρέπει να μείνει χωριστά από σας, θα είναι πιο δύσκολη περίοδος για εκείνο. Επειδή το στομάχι του θα είναι πιο ευαίσθητο χρειάζεται προσοχή στο είδος της τροφής που του δίνετε.

ΛΕΩΝ 23/7 – 22/8

Όπως ο βασιλιάς της ζούγκλας, ο Λέων, έτσι και τα ζώα που γεννιούνται στην περίοδο του Λέοντα θέλουν όλη την προσοχή στραμμένη πάνω τους. Είναι οι ντίβες του ζωδιακού. Συνήθως έχουν δύναμη, αυτοπεποίθηση και είναι ατρόμητα. Βέβαια, πολλές φορές αυτό δεν είναι κι ένα πολύ επιθυμητό χαρακτηριστικό, ειδικά όταν μπορεί να ανταγωνίζεται άλλα ζώα στη βόλτα του. Σε κάθε περίπτωση, το ζωάκι σας θα είναι απίστευτα πιστό σε σας και μάλιστα στην περίπτωση ενός σκύλου θα μπορούσε ακόμη και να θυσιαστεί για να σας σώσει. Η τεμπελιά είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό του, όπως και το ότι προτιμά το δικό σας κρεβάτι από το δικό του, αλλά πώς να χαλάσετε χατίρι στον βασιλιά ή την βασίλισσα του σπιτιού σας!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 23/8 – 22/9

Όπως στον άνθρωπο έτσι και στα κατοικίδια μας κάποια ζώα αγαπάνε περισσότερο την πειθαρχία, τη ρουτίνα, θέλουν να τρώνε σε συγκεκριμένη ώρα ή σε συγκεκριμένο σκεύος, μια ορισμένη τροφή και οι βόλτες τους να είναι ακριβείς με το ρολόι. Ένα τέτοιο ζωάκι θα μπορούσε να έχει τα χαρακτηριστικά της Παρθένου. Η καθαριότητα είναι επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό του. Μπορεί να γλείφεται με τις ώρες, να κρατά το χώρο του πιο καθαρό σε σχέση με άλλα ζώα και να είναι ιδιαίτερα επιλεκτικό με τα παιχνίδια του, αλλά και με τους ανθρώπους που το πλησιάζουν. Μια σταθερή καθημερινότητα χωρίς αλλαγές και εκπλήξεις είναι ό,τι χρειάζεται περισσότερο το κατοικίδιο σας.

ΖΥΓΟΣ 23/9 – 23/10

Το πιο κοινωνικό ζώδιο δεν θα μπορούσε να μην χαρίσει κάτι από το κοινωνικό του ταμπεραμέντο και στο ζωάκι σας. Καταρχάς, είναι το ζωάκι που θέλει πάντα παρέα. Καταλαβαίνετε πόσο άσχημα θα νιώθει αν πρέπει να το αφήνετε μόνο του. Του αρέσει να είναι πάντα δίπλα στον αγαπημένο του άνθρωπο ή να έχει ακόμη ένα άλλο ζώο για παρέα στο σπίτι και κοινωνικοποιείται πολύ εύκολα. Αν νιώθει ότι δεν το έχετε αρκετά κοντά σας θα σας δείξει τη δυσαρέσκεια του με τη διάθεση ή με τη γκρίνια του. Είναι ακόμη ζώα που νιώθουν πιο εύκολα τη διάθεση σας και συντονίζονται μαζί σας. Ιδανική περίπτωση και για παιδιά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 24/10 – 22/11

Πώς γίνεται ένα ζωάκι να είναι απόλυτα πιστό, αλλά και ανεξάρτητο ταυτόχρονα; Καλωσορίστε στη ζωή σας ένα ζωάκι Σκορπιό. Μπορεί κάποιες στιγμές να το βλέπετε να θέλει την ησυχία του ή ακόμη και να φεύγει από το σπίτι, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει πίσω. Έχετε φαντάζομαι ακούσει πολλές φορές πως ένα ζώο επιστρέφει ακόμη και μετά από χρόνια στο σπίτι του, έχοντας περιπλανηθεί ακόμη και σε άλλη πόλη. Ένα τέτοιο ζώο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γεννηθεί την περίοδο του Σκορπιού. Ευαίσθητο, αλλά συνάμα δυναμικό, ένα ζώο Σκορπιός θα είναι η τρυφερή σας παρέα.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23/11 – 21/12

Το ζώο Τοξότης αν αγαπά κάτι περισσότερο, ακόμη κι από σας που το φροντίζετε, είναι η ελευθερία του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει χάδια και αγάπες, αλλά απλώς θα προτιμούσε να περπατάει χωρίς δεσμεύσεις και λουριά και γενικώς να έχει άπλετο χώρο για να κινείται, ειδικά όσο είναι ακόμη μικρό σε ηλικία. Η περιέργεια και η διάθεση εξερεύνησης είναι έντονα χαρακτηριστικά του, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί με ό,τι υπάρχει στο περιβάλλον που κινείται για να μην έχετε μπελάδες. Η χαρά και ο ενθουσιασμός του είναι δύσκολο να κρυφτεί, οπότε για να μην κυκλοφορείτε με τρίχες παντού θα πρέπει να το διδάξετε να μην πέφτει πάνω σας ατσούμπαλα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12 – 20/1

Ήρεμο, πειθαρχημένο, ακολουθεί πάντα τους κανόνες που θέτετε χωρίς να γκρινιάζει και είναι πιστό και ήσυχο το ζωάκι που εκπροσωπεί το ζώδιο του Αιγόκερου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι χαριτωμένο ή δυναμικό. Αλλά σε περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν πολλή υπομονή στη διαπαιδαγώγηση ενός ζώου ή πολλά αποθέματα ενέργειας να τρέχουν πίσω του, το ζωάκι Αιγόκερως είναι η κατάλληλη περίπτωση. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε μικρά παιδιά, γιατί είναι ένα σταθερό ζώο και πολύ υπομονετικό μαζί τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 21/1 – 19/2

Αν οι Υδροχόοι είναι οι εκκεντρικοί του ζωδιακού, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες και το ζωάκι σας να συμπεριφέρεται κάπως παράξενα. Η ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτησία είναι και σε αυτή την περίπτωση ζώου ιδιαίτερα έκδηλη, αλλά από την άλλη είναι και ιδιαίτερα κοινωνικό πλάσμα τόσο με άλλα ζώα όσο και με τους ανθρώπους. Ίσως δεν είναι τόσο προσκολλημένο πάνω σας και να αποζητά συνέχεια τα χάδια σας, αλλά είναι σε κάθε περίπτωση πολύ πιστό, σταθερό στην αγάπη του για σας και διασκεδαστικό.

ΙΧΘΥΕΣ 20/2 – 20/3

Το ζώδιο των Ιχθύων σε ένα ζωάκι το κάνει ένα ιδιαίτερο πλάσμα με ευαίσθητο χαρακτήρα, τρυφερό και γεμάτο ενσυναίσθηση για τον άνθρωπο του. Είναι το ζωάκι που θα διακρίνει τις αλλαγές στη διάθεση σας και θα θέλει να μοιραστεί το συναίσθημα σας. Από την άλλη, βέβαια, μπορεί να είναι και στον δικό του «κόσμο» κάποιες στιγμές ή να κάνει πράγματα που σας παραξενεύουν. Επίσης, είναι από τα ζώα που μπορεί να νομίζετε ότι σας «μιλούν» ή σας απαντούν σε αυτά που τους λέτε, καθώς χρειάζεται να έχει άμεση επαφή μαζί σας. Τα χάδια και τα παινέματα βγάζουν όλο του τον αγαπησιάρικο χαρακτήρα.

Άρση Μπήλιου 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.