Παγκόσμια μέρα βιβλίου σήμερα -Επιλέξαμε τον δικό μας συγγραφέα “Στραυριώτη”

Παγκόσμια μέρα βιβλίου σήμερα -Επιλέξαμε τον δικό μας συγγραφέα “Στραυριώτη”

Το 1955 η UNESCO καθιέρωσε την 23η του Απρίλη ως μέρα προς τιμήν του βιβλίου και των συγγραφέων (23 Απρίλη έφυγαν απ’τη ζωή ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες). Μέσα σε αυτή την τρομερά δύσκολη συγκυρία το ποιοτικό βιβλίο αποδείχθηκε όπλο παντοδύναμο για την καταπολέμηση της απομόνωσης, τη διέγερση του κουρασμένου μυαλού και της δημιουργικότητάς μας. Το 2020 σε πολλές χώρες, ο αριθμός των αναγνωσθέντων βιβλίων διπλασιάστηκε!
Να κι ένα θετικό μέσα σ’όλην αυτή τη φουρτούνα. Με την ευχή να συνεχίσει και ν’αυξηθεί η δυναμική αυτή, σας παρουσιάζουμε και ένα κοινό μυστικό: ο γιος του κυρΣτέλιου, δεν είναι μόνον ο άνθρωπος που μας ταξιδεύει γευστικά με το εξαιρετικό παγωτό του. Τα βράδια σε μιαν ήσυχη σοφίτα γεμάτη υπέροχα βιβλία, συνεχίζει τη μαγεία δημιουργώντας κόσμους μυθιστορηματικούς για να μας προσφέρει και διδακτικά λογοτεχνικά ταξίδια!
Πρόκειται δηλαδή για έναν σπάνιο συνδυασμό της ζαχαροπλαστικής με τη λογοτεχνία, που και οι δύο βέβαια είναι κατά κάποιο τρόπο κόρες της καλλιτεχνικής δημιουργίας!
Εικόνα 1. Ένα σύντομο βιογραφικό στη σελίδα των εκδόσεων που φιλοξενεί το έργο του. http://www.livanis.gr/ViewAuthors.aspx?ValueId=600613
Εικόνα 2. Συνοπτική παρουσιάση της εργογραφίας του από τη ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, την εθνική βιβλιογραφική βάση δεδομένων η οποία καταγράφει όλη την ελληνική εκδοτική παραγωγή. https://biblionet.gr/προσωπο/?personid=459
Και bonus μια εξαιρετική συνέντευξη του συγγραφέα στην αρχισυντάκτρια του περιοδικού για τη λογοτεχνία και τις τέχνες Artcore Magazine καθώς και μία κριτική που αφορά το τελευταίο του μυθιστόρημα.
Καλή απόλαυση!
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.