Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου οι Κυρίδου – Μπούρμπου!

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου οι Κυρίδου – Μπούρμπου!

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου. Χάλκινοι οι Παλαιοπάνος και Καλανταρίδης. Συγχαρητήρια από Λευτέρη Αυγενάκη.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου. Πλέον, τις περιμένει και το ευρωπαϊκό κάτω των 23 που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι δυο Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της δικώπου άνευ κι έφτασαν πλέον τα τέσσερα χρυσά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο αφού ήταν πρώτες στο παγκόσμιο εφήβων του 2018, πρώτες στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 του 2018 και πρώτες στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων πέρυσι στο Μπουένος Άιρες έχοντας νικήσει σε όλους  τους αγώνες που έχουν πάρει μέρος ως πλήρωμα.

Στην κούρσα, τα δυο κορίτσια πήραν από την αρχή κεφάλι και έμειναν πρώτες ως το τέλος των 2000μ. και τερματίζοντας σε 7.11.67 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ν. Αφρική με 7.16.24 και στη Τρίτη τη Ρωσία με 7.18.35.

Αμέσως μετά στην αντίστοιχη κούρσα των ανδρών οι Γιάννης Καλανταρίδης του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου και Θανάσης Παλαιοπάνος του ΝΟ Ιωαννίνων έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφερναν να ανέβουν κι αυτοί στο βάθρο παίρνοντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6.33.09.

Το χρυσό κατέκτησε η Ρουμανία με 6.29.24 και το ασημένιο η Λιθουανία με 6.31.01. Οι δυο κωπηλάτες μας ήταν σταθεροί σε όλη τη κούρσα και δεν έμειναν σε κανένα σημείο εκτός διεκδίκησης μεταλλίου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

Ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε τα συγχαρητήριά του: “Συγχαίρω τις “χρυσές” Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου και τους “χάλκινους” Γιάννη Καλανδαρίδη-Θανάση Παλαιοπάνο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23! “Αργοναύτες” στη Φλόριδα, τα πληρώματα των δικώπων, τίμησαν την παράδοση της Ελλάδας με το νερό, έχοντας πυξίδα στην πρόοδο”.

 

 

 

 

 

 

 

sport24

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.